Rusya’ya yeniden ‘A Takımı’ daveti

Dünyanın en gelişmiş 7 ülkesinin oluşturduğu G7 grubu, 2014’te Kırım’ın ilhakı ile aralarından attıkları Rusya’yı tekrar kabul ederek G8 formatına dönüşün güçlü sinyalini verdi.

Rusya’ya yeniden ‘A Takımı’ daveti

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis ile birlikte gerçekleştirdiği toplantı sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Rusya’nın G7’ye geri dönmesine ve grubun çalışmalarının G8 formatında devam etmesine itiraz etmeyeceğini kaydetti. Zaten G7’de görüşülen pek çok konunun Rusya ile alakalı olduğunu hatırlatan Trump, ‘Rusya’yı (grubun içinde) görmenin çok daha uygun olacağını düşünüyorum’ diyen Trump, bu yönde yapılacak bir öneriyi destekleyebileceğini vurguladı. Trump aynı zamanda Rusya’nın G8 üyeliğinin Barack Obama’nın başkanlık döneminde askıya alındığını, çünkü Rusya lideri Vladimir Putin’in Obama’yı ‘zekaysıyla alt ettiğini’ ileri sürdü.

Rusya’nın G8 üyeliği, topluluğunun diğer yedi üyesinin 2014’te Moskova’nın Kırım ve Ukrayna politikasını gerekçe göstererek verdiği kararla askıya alınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X