Rüyanızda hep aynı kişiyi görüyorsanız..

Rüyada hep aynı kişiyi görmek yada hep aynı temalı rüyalar görmek ne anlama geliyor dersiniz? İşte bilimin yaptığı açıklama ve bundan kurtulma yolları…

Rüyanızda hep aynı kişiyi görüyorsanız..

Rüyalar son derece tatmin edici olabildiği gibi dehşete düşürücü hatta acı verici bile olabilir. Genelde rüyalar birbirinin aynısı olmaz ancak sıklıkla olmasa da rüyalarımızda bazen hep aynı kişiyi yada hep aynı nesneyi gördüğümüz olabilir. Bunun nedeni bilim çok ilginç bir tespitle yanıtlıyor. Sürekli aynı kişiyi yada nesneyi veya konuyu tekrar tekrar rüyasında görenlerin yaşadığı ‘bir beyin yanılgısı.’

Klinik Psikolog Dr. John Mayer, gördüğümüz rüyaların aslında zihnin bir ‘bilgisayar’ gibi çalışmasının sonucu olduğunu düşünüyor.

“Uykudayken o küçük bilgisayar dönmeye devam edecek, sadece kapanmak ve durmak değil, uyurken boş olduğumuza dahi bir algıya sahibiz. Bu algıların hepsi beyin tarafından kaydediliyor” diyen Mayer, “Bu kayıt rüyalarımız için de geçerli” diyor.

ÇOĞUNLUKLA STRES VE ENDİŞE NEDENİ

Mayer’e göre kişinin rüyasında hep aynı kişiyi görmesinin psikolojik olarak o kişinin yerine geçebileceğimiz belirli bir stresi ve endişeyi sembolize ediyor. 

“Rüyalar genellikle her zaman aynı değildir, ancak yinelenen tema genellikle kafanızda bir şekilde çözülmeyen bir şeydir ve bu bilgisayar içinde defalarca tekrar tekrar tekrar edilir.”

NE YAPMALI?

Mayer’ın tekrarlanan rüyalardan kurtulmaya ilişin de bir önerisi var: “Eğer tekrarlanan rüyalardan kurtulmak istiyorsanız şu yolu izlemelisiniz. Veriler makinede aynıysa, onu başka verilerle değiştirmeniz veya çatışmayı çözmeniz gerekiyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X