Rüzgar enerjisi YEKA’ya 9 talip

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA RES-2) için açılan 4 yarışmaya toplam 9 isteklinin çıktığını belirtti.

Rüzgar enerjisi YEKA’ya 9 talip

Dönmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından, Aydın, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale bağlantı bölgeleri için gerçekleştirilecek YEKA RES-2 yarışmalarına sunulan başvuru dosyalarının 18 Nisan’da değerlendirildiğini hatırlattı. Yarışmaların 30 Mayıs’ta yapılacağını kaydeden Dönmez, ‘’4 yarışmaya toplam 9 istekli çıktı. Son derece sevindirici. İstekli sayısının bu kadar yüksek olması Türkiye’nin geleceğine, ekonomisine piyasanın durumuna olan güvenci bir kez daha teyit etti. Biz zaten bekliyorduk. İnşallah 30 Mayıs’ta güzel bir yarışma ortaya çıkar. Daha önce yapılmış olan bin megavat rüzgar YEKA’dan sonra 4 tane 250 olmak üzere ikinci bin megavatı da Türkiye’ye kazandırmış olacağız” dedi.

YÜZDE 62 YAKALANDI

Yılın tamamında yüzde 100 yenilenebilir elektrik tedarikini sürdürme imkanının bulunmadığını ifade eden Yılmaz, bu alanda yatırımları ve kapasitesini hızla artıran Türkiye’nin dünya genelinde ön sıralara yükselmeye başladığını vurguladı. Yılmaz, ‘’Yılbaşından bu yana yerli ve yenilebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimiyle yüzde 62 seviyelerini yakaladık. Geçtiğimiz yıl bunun ortalaması yüzde 50’ydi. Ciddi bir hidrolik üretimimiz var. Rüzgarda 7 bin megavatlara ulaştık. Güneşte 5 bin 500 – 6 bin megavatlara ulaşmış olduk” diye konuştu.

SANAYİCİ KÖMÜRE YATIRIM YAPSIN

Türkiye’nin enerji ürünlerinde her yıl ortalama 40 milyar dolar ithalat yaptığına işaret eden Fatih Dönmez, şöyle devam etti: ‘’Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet tarihinin kömür üretim rekorunu 101,5 milyon ton ile kırdık ama buna rağmen yaklaşık 28-30 milyon ton kömür ithal ediyoruz. Şu anda kömür kullanmak isteyen sanayicilerimiz hem kamu işletmelerinin hem de özel işletmelerin kapısında kuyruktalar. Kendisine güvenen girişimcimiz maden sektörüne, özellikle de kömür sektörüne yatırım yapsın. Müşterisi hazır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X