S-400 sevkiyatında üçüncü gün! Yedinci uçak geldi

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerinin sevkiyatı devam ediyor. Sistemin malzemelerini taşıyan 3 uçak daha Ankara’daki Mürted Hava Meydanı’na iniş yaptı.

S-400 sevkiyatında üçüncü gün! Yedinci uçak geldi

S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi’ne ait malzemelerin sevkiyatı kapsamında, yedinci uçak Mürted Hava Meydanı’na indi.

Sevkiyatın üçüncü gününde, savunma sistemine ait malzemelerin Türkiye’ye getirilmesi planlandığı şekilde devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sevkiyat kapsamında yedinci uçağın da, Mürted Hava Meydanı’na indiğini duyurdu.

Sabah saatlerinde beşinci ve altıncı uçak da iniş yapmıştı. S-400 füze ve hava savunma sistemi parçalarını taşıyan 4 uçak ise daha önce Mürted Hava Meydanı’na inmiş ve malzemeleri bırakmıştı.

S-400’ÜN MENZİLİ

s400.jpg

S-400’LER 4 AYRI PARÇADAN OLUŞUYOR

S-400’ler, uzun menzilli radar tespit sistemi, komuta kontrol ünitesi, füze rampası ve angajman radarı olmak üzere 4 ayrı parçadan oluşuyor. Füze dışındaki parçalar hava yoluyla Türkiye’ye getirilecek ve burada birleştirilecek. 

FÜZELER DENİZ YOLUYLA GELECEK

Bu kapsamda 7 uçakla gönderilen parçalar güvenli hangarlara yerleştirildi. Sistemin en hassas parçaları olan füzelerse deniz yoluyla teslim edilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X