‘S-400 Türkiye’nin güvenliğiyle ilgili bir konudur’

Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, bugün Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ve ABD’nin Ankara Maslahatgüzarı Jeffrey Hovenier’le görüştü.

‘S-400 Türkiye’nin güvenliğiyle ilgili bir konudur’

Görüşmelerde ana gündem maddeleri, Rusya’dan satın alınan S-400 hava savunma sistemi ve bu sürecin Ankara-Washington hattında ortaya çıkardığı F-35 gerilimiydi. 

Rus elçi ile görüşen Bozkır, “S-400 alımı ne NATO ittifakına ne ABD’ye karşı bir harekettir. Tamamen Türkiye’nin güvenliğiyle ilgili bir konudur. Rusya ile anlaşmamıza sadık kalarak olarak bunu sürdürüyoruz” dedi. 

S-400 anlaşmasının erteleneceği iddiasını değerlendiren Yerhov ise, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı “Anlaşma yapıldı ve uygulamada” açıklamasının dikkate alınması gerektiğini belirtti. 

Bozkır, ABD Maslahatgüzarı’nı da kabul etti. Jeffrey Hovenier o görüşmenin ardından, “Aramızda bazı konular var, bunları ele alıyoruz ve birlikte çalışıp üstesinden geleceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X