S plaka probleminin çözümünde ilk adım

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bütünşehir yasası ile Bursa’nın merkez ilçeleri arasına katılan 10 ilçedeki S plaka sahibi esnafla bir araya gelerek, sorunların çözümüne yönelik ilk adımı attı.

S plaka probleminin çözümünde ilk adım

Bursa’yı daha yaşanabilir bir kent haline getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, şehrin uzun yıllara dayanan sorunlarını da bir bir çözüme ulaştırıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu kapsamda, Bütünşehir yasası ile Bursa’ya bağlanan ilçelerdeki S plaka sahibi esnafla görüşerek, sıkıntıların çözümü için çalışmalarına başladı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) bir araya geldiği esnafın sorunlarını dinleyen ve yaşadıkları sorunlarla ilgili talep ve önerileri alan Başkan Aktaş, “İlçelerimizden farklı tarihlerde satılmış S plakalarıyla ilgili olarak 500 civarında S servis plakası sahibi esnafımızla bir araya geldik” dedi.

“Yıllardır konuşulan bir konuydu”

25387_3_201802221116.jpeg

Bursa’da trafik ve ulaşımın çok konuşulduğunu ve bu konuyu detaylıca değerlendirdiklerini anlatan Başkan Aktaş, “Bursa’da, 2014 sonrasında 6360 sayılı torba yasayla merkeze bağlanan 10 ilçemizin, 2014 yılı öncesi satılmış S plakalarıyla ilgili dönüşümünü istişare ettik. Yıllardır konuşulan fakat mesafe alınamayan bir konuydu. Bugün ilk kez, bizzat esnafla bir araya geldik. Biz bu konudaki hesaplama yöntemlerimizi ortaya koyduk ve onlar da beklentilerini anlattılar” diye konuştu.

Başkan Aktaş, dikkate alınması gereken konuların var olduğunu ve bunun da kanuna uygun olarak değerlendirileceğini ifade ederek, “İnşallah, kanuni çerçevede bir yaklaşım ortaya koyup esnafımızın beklediği konuyu da biz halletmek istiyoruz” dedi.

İlçeden alınmış S plaka ile Bursa merkezde gezmenin imkansız olduğunu ve bu durumda esnafın arabasının bağlandığını hatırlatan Başkan Aktaş, Büyükşehir yasası kapsamında tüm ilçelerin Bursa’nın merkez ilçesi olarak kabul edilmesinden dolayı, servis araçlarıyla ilgili dönüşümü sağlama gayretinde olduklarını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X