Sabahları aç karnına patates suyu içerseniz..

Her üç kişiden birinin şikâyeti olan bel ağrısı ve romatizmadan kurtulmanın bitkisel yolu patates suyu içmekten geçiyor.

Sabahları aç karnına patates suyu içerseniz..

Her üç kişiden birinin şikâyeti olan bel ağrısı ve romatizmadan kurtulmanın bitkisel yolu patates suyu içmekten geçiyor. Patatesin faydalarının bu kadar ile sınırlı kalmadığını dile getiren Fitoterapi uzmanları şunları söylüyor:

Patates suyunun faydaları arasında gastrit, kolik ve mide ülserleri ile kalp hastalıkları gibi çeşitli hastalıklar gösterilmektedir. Patates suyunun saçlara ve cilde de iyi geldiğine ilişkin veriler bulunmaktadır.

Patatesi kaynatarak elde ettiğiniz suyu soğutup için, bel ağrısından kurtulun. Yalnız patatesi kaynatmadan önce üzerindeki siyah lekelerden iyice arındırın. İki haftada bir de bu suyu içmeye ara verin.
 

MİDE YANMASINI GEÇİRİYOR

Patates suyu çok iyi bir antiinflamatuvardır. Bel, sırt ve eklem ağrılarının giderilmesinde etkilidir. Gut hastalığında faydalıdır. Patates suyu vücudun her bölgesinde dolaşımın iyileşmesine yardımcı olur. Özellikle sabahları aç karnına içilmesi önerilir. Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir.

tmp616974081975123969.jpg

SABAH AÇ KARNINA İÇİLİRSE!

Sabahları içilen patates suyunun reflü hastalarına iyi geldiği yönünde veriler bulunmaktadır. Patates suyu vücuttan zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Karaciğerin ve safranın temizlenmesinde faydalıdır. İdrar yollarında taş oluşumunu da azaltır. Saç köklerini besler, daha gür ve sağlıklı saçlara kavuşmanıza katkı sağlar. Bunun için patates suyunu, yumurta akı ve bal ile karıştırıp saçlarınıza uygulayın ye yarım saat sonra saçlarınızı şampuan ile durulayın.

patates-suyu-maskesi-1040x689.jpg

 Patates suyunun faydaları nelerdir?

Patates suyu kanser hücrelerini öldürür, şeker hastalığına iyi gelir, gastrit için en etkili tedavidir ve tansiyonu düşürür.

Modern tıp kadar etkili olan bir diğer tedavi yöntemi ise doğal tedavi yöntemidir. ve patates suyunun inanılmaz faydaları vardır. Meyve suyu gibi içilebilen patates suyu şeker hastaları için, kanser hastaları için ve yüksek tansiyon gibi pek çok hastalığa faydaları yüzyıllar öncesinden bilinmektedir.

Patates aslında çiğ olarak tüketildiğinde oldukça faydalıdır. Fakat her patates tedavi için kullanılmaz. Özellikle yeşil kabuklu patatesler içerdiği toksinler itibarıyla önerilmez ve soyulması gerekir.

1.jpeg

İşte patates suyunun faydaları:

 Gastrit tedavisinde patates suyu faydası:

Bir bardak suya bir yemek kaşığı patates suyunu ekleyin ve sabah öğle akşam olmak üzere yemeklerden 30 dakika önce için.

 Kanser hücrelerinin yok olması için patates suyu:

Dr. Kagamine Akita, Japonya Üniversitesinde çiğ patates ve suyundan yaptığı deneylerde farelerin tümör hücrelerinin büyümesini önleyici özelliği olduğunu kanıtlamıştır. Yaptığı çalışma Kanser uluslararası kongresinde yayınlanmıştır. Almanya’daki kongre büyük heyecan yaratmıştır.

 Yüksek tansiyon için patates suyu:

Bugün patates suyu kalp hastaları, yüksek tansiyon, diyabet, romatizma gibi hastalıkların tedavisinde ve böbrek, karaciğer hastalıkları ile mücadelede etkin bir araç olarak kullanılmaktadır.

 Çiğ Patates Suyu Faydaları

Bedendeki şişliklere, eklem ağrılarını dindirir;

Egzama ve cilt lekelerini hızlı bir şekilde geçirir. Vitamini deposu olduğu için uçuk ve ağız içi yaralarını geçirir. Çiğ ve rendelenmiş bir patatesle sorunlu bölgeyi ovuşturun. 15 dakika sonra yüzünüzü yıkayın.

 Cildi akne ve sivilcelerden arındırır

Bir patates %70 oranında B ve C vitaminleri içerir. Cildinizin üzerine koyduğunuz çiğ ve rendelenmiş patates akneye çare olur, cildi temizler ve kırışıklıkları önler.

 Göz Altı Morlukları ve Şişlikleri İndirir;

Patates suyunu kompres şeklinde göz altına uygularsanız göz altındaki halkları ve şişlikleri indirir.

 Beyaz Saç Oluşumunu Engeller;

Şampuanın içerisine katıldığında saçların beyazlamasını önleyerek ve beyaz saçların normal renge döndürmektedir.

 Gıda Zehirlenmesini Önler;

Havuç suyu ile karıştırıldığında gıda zehirlenmesini geçirerek bedeni zehirden arındırır.

 Böbrek Taşlarını Küçültür;

Patates suyu idrar yollarını temizleyerek böbrek taşı oluşumunu engeller ve olan taşları da ufaltır.

 Patates Suyu Zayıflatıyor;

Çiğ patates suyu, sindirim sistemini uyarır, doğal bir anti-inflamatuar olarak hareket eder ve vücudun optimum pH dengesini sağlamaya yardımcı olabilecek alkali bir besindir. Patates suyu mide ülseri ve karaciğer bozuklukları tedavi etmek için de kullanılagelmiştir. Çiğ patates suyu içmek karaciğeri temizler, kabızlığı engeller ve giderir. Çiğ patates suyu sindirimi hızlandıran, kolonda “dost” bakterilerin üremesini sağlayan özlerden oluştuğu için kilo vermeye yardımcı olabilir.

Diyet programınıza, 2 hafta boyunca günde 2 kez birer bardak çiğ patates suyu ekleyin.

1. Adım

Manavdan veya pazardan en taze patatesi temin edin, taze patatesin besin değeri, eskimiş patatesten daha fazladır.

2.Adım

Patates dilim dilim kesip, katı meyve sıkacağına atın, suyunu çıkarın.

Şayet katı meyve sıkacağınız yoksa çiğ patatesi rendeleyip, süzün, bu şekilde de suyunu çıkarabilirsiniz

3.Adım

Kahvaltıdan en az yarım saat önce sabahları aç karına, 100-150 yani yaklaşık 1 çay bardağı patates suyu için. Patates suyunu akşamdan hazırlayıp, sabaha kadar bekletmeyin, taze taze yapın, taze taze için. Patates suyundan hoşlanmıyorsanız içine biraz bal yahut havuç suyu katıp daha içilebilir hale getirebilirsiniz.

Limon suyu eklemeniz de limon suyunun kalorisiz özelliği sayesinde iyi bir alternatif olacaktır.

4.Adım

Yine akşam yemeğinden en az yarım saat önce de aynı miktar patates suyunu için.

2 hafta bu şekilde sabah, akşam patates suyu tüketmeye devam edin, 2 haftanın sonunda baktınız kilo vermenize yardımcı oluyor, 1 hafta ara verin, 2 hafta tekrar patates suyuna devam edin.

5. Adım

2 hafta boyunca ağır yemekler, rafine şekerler ve işlenmiş gıdalardan uzak durun, sebzeyle meyveye yönelin.

Not:

Patates suyunun faydalarından etkin bir biçimde faydalanabilmeniz için önerilen kullanım miktarı ve şekli şu şekildedir: iki hafta arası, sabahları ve akşamları aç karna yemeklerden yarım saat kadar önce yaklaşık 150 gram patates suyunu taze olarak içmeniz. Bu iki haftanın sonunda yine iki hafta ara verilerek, daha sonraki iki hafta aynı şekilde patates suyunu içmeniz önerilir.

Uyarı: Bu yazı sadece bilgi amaçlıdır. Tıbbi öneri yerine geçmez. Herhangi bir hastalığın tedavisi için bu bilgiler kullanmadan önce mutlaka doktorunuza baş vurunuz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X