Sadağı Kanyonu turistleri bekliyor

Orhaneli’nin en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Sadağı Kanyonu sarp kayalıkları, sıcak su kaynağı, kaya hamamı ve şelalesiyle yeni sezonda turistleri bekliyor.

Sadağı Kanyonu turistleri bekliyor

Baharın gelmesiyle birlikte Orhaneli’nin incisi Sadağı Kanyonu’na şimdiden gelen ziyaretçiler, kanyonda yürüyüş yaparak, doğal güzellikleri yakından inceleme fırsatı buldular.

Roma İmparatoru Hadrianus’un avlak olarak kullanmak üzere kurduğu ilçe merkezine  6 kilometre uzaktaki kanyonda, tahta merdivenleri aşıp bendin üzerine çıkan ziyaretçileri yüksekliği 70 metreyi bulan kayalar karşılıyor.
Özellikle hafta sonlarını huzurlu ortamda geçirmek ve spor yapmak için bölgeye gelenler, Uludağ’ın temiz havası, sarı ve yeşilin tonlarıyla bürünen doğanın keyfini çıkarıyor

 TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ KANYONLARINDAN

Sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin en önemli kanyonlarından biri olan Sadağı Kanyonu ile ilgili birkaç yıl önce çalışmalar yapan Orhaneli Belediyesi, bu kapsamda Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü ile BEBKA Kırsal Turizm Projesi’ni gerçekleştirdi ve belediye olarak da önemli miktarda yatırım yapıldı. Bu yatırımlar sayesinde de doğal güzellikler açısından Bursa’nın bozulmamış ilçelerinden biri olan Orhaneli’nde yer alan kanyon, kent yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyen doğa tutkunlarından büyük ilgi görüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X