Saddam’ın memleketine İranlı komutan

Irak’ta geçen yazdan bu yana IŞİD’in elinde bulunan Tıkrit kentinin geri alınması için operasyon başlatıldı.

Saddam’ın memleketine İranlı komutan

Irak ordusuna Şii milisler ve bazı Sünni aşiretler de destek verdiği operasyona 30 bin güvenlik görevlisi katılıyor. 

Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in memleketi Tikrit’i IŞİD’den kurtarmak için başlatılan operasyonun komutanlarından biri de İran Devrim Muhafızları’nın seçkin birimi Kudüs Gücü’nün ünlü komutanı Kasım Süleymani.

İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani şimdiye kadar örtülü operasyonlarda yer alıyordu. Kasım Süleymani ilk kez Irak’ta IŞİD’e karşı operasyonlarda açıkça yer almaya başladı.

Irak’ın başkenti Bağdat’ın IŞİD’in eline düşmesini engelleyen isimler arasında yer alan Kasım Süleymani Şii milislerin eğitiminde de önemli rol üstlendi.

Saddam’ın memleketi Tikrit’i geri almak için 30 bin askerle havadan ve karadan yürütülen operasyon Irak ordusunun IŞİD’e karşı yaptığı en kapsamlı saldırı niteliği taşıyor.

ABD ve Fransız savaş uçaklarının yanısıra, Şii milisler ve bazı Sünni aşiretler de 9 aydır IŞİD’in elinde bulunan kentin geri alınması için destek veriyor.

 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X