Şadırvanlı Han Kayhan’a değer katacak   

Osmangazi Belediyesi, Tarihi Kayhan Çarşısı’ndaki Şadırvanlı Han’ı yeniden ayağa kaldırıyor.

Şadırvanlı Han Kayhan’a değer katacak   

Tamamlandığında sosyal ve kültürel amaçlı kullanılacak olan Şadırvanlı Han’da dükkanların yanı sıra sergi ve toplantı salonları yer alacak. 

Tarihi Kayhan Çarşısı’ndaki Şadırvanlı Han, Osmangazi Belediyesi’nin çalışmalarıyla yeniden hayata bulacak. 650 metrekare alan üzerine 2 katlı olarak inşa edilen tarihi hanın kaba inşaatı tamamlandı. Dış cephe ile kaba ve ince sıva işleri tamamlandı. Boya astarı çalışmalarına başlandı. Tamamlandığında sosyal ve kültürel amaçlı kullanılacak olan Şadırvanlı Han’da dükkanların yanı sıra sergi ve toplantı salonları yer alacak. 

“SOSYAL-KÜLTÜREL HAYATI RENKLENDİRECEK”…

Devam eden rekonstrüksiyon çalışmalarını inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar,  Şadırvanlı Han’ın Kayhan Çarşısı’na önemli bir değer katacağını söyledi. Dündar, “Bursa, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile de dünyanın en önemli kentlerinden biri.

Bizler bu zenginliklerin kaybolmaması, yeniden ayağa kaldırılıp yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması için büyük bir gayret harcıyoruz. Türkiye’de tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkma denilince akla ilk Osmangazi Belediyesi gelir. Bu alanda birçok ödüle sahip bir belediyeyiz.

Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yapmış olduğumuz yatırımlarla Bursa’nın tarihi yönüyle ön plana çıkmasını sağladık. Bursa’mızı tarihteki hüviyetine kavuşturuyoruz.

Birçok sivil mimarlık örneği yapıyı ayağa kaldırdık. Bunlardan bir tanesi de Şadırvanlı Han olacak. Rekonstrüksiyon çalışmalarında büyük yol kat ettiğimiz Şadırvanlı Han, içerisinde yer alan dükkanları, sergi ve toplantı salonları ile sosyal ve kültürel hayata renk katacak, tarihi çarşımızı canlandıracak” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X