Sağlam’dan Fenerbahçe maçı öncesi önemli açıklamalar

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sözleşmesindeki madde gereği Miroslav Stoch’un Fenerbahçe maçında oynayamamasını değerlendirerek, “Bence bu durum garip değil. Oyuncu iyi yada kötü oynasın her açıdan sıkıntı oluyor. O yüzden insanlar farklı şey

Sağlam’dan Fenerbahçe maçı öncesi önemli açıklamalar

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, pazar günü deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe maçı öncesi Özlüce Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.

 

Hafta sonunda oynanacak Fenerbahçe maçını değerlendiren Sağlam, “Bu hafta ligde çok önemli bir rakiple karşılaşacağız. Kadrosunu çok önemli futbolcularla takviye etmiş ve lige de iyi başlangıç yapmış, şampiyonluk adayı Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağız. Bu gibi karşılaşmaları oynamak bir takım için zaman zaman kolay olabiliyor. Ama rakibin gücü ve atmosfer bakamından bizi zorlu karşılaşma bekliyor. Bu gibi müsabakalarda hoca için oyuncularını çok fazla motive etmeye, olayın ciddiyetini onlara anlatmaya gerek kalmıyor. Oyuncular için güzel bir fırsat. Ligdeki durumumuz itibariyle, sonuç olarak kötü başladığımız, geçtiğimiz hafta ilk galibiyetimizi aldığımız ligde Fenerbahçe maçında ortaya koyacağımız mücadele, olumlu futbol ve beraberinde alacağımız galibiyetin bundan sonraki dönemde bize katacağı değerlerin farkındayız. Adaptasyon dönemi içerisindeyiz. Kadrosunu önemli ölçüde kaybedip, yeni futbolcular alan, bu süreci yaşarken, alacağı iyi sonuçlar takamın ve taraftarın moral motivasyonunu üst seviyeye çıkartacak. Bu seviye kısa süreye inecek. Fenerbahçe maçını güzel bir fırsat olarak değerlendirip, yavaş yavaş üst sıralara çıkmak ve uyum sürecini kısaltma açısından bu müsabakadan faydalanacağız” açıklamasını yaptı.

“BU MAĞLUBİYETİN ETKİSİNİ PAZAR GÜNÜ GÖRECEĞİZ”

Fenerbahçe’nin Molde maçında mağlup olduğunu hatırlatan Sağlam, “Bu mağlubiyetin etkilerinin ne olacağını pazar günü göreceğiz. Bir önceki karşılaşmanın etkilerinden daha çok, pazar günü maçın gidiş atanı etkiyecek önemli etken bizim futbol adına ortaya koyacağımız değerler ve üretkenlik adına göstereceğimiz mücadele olacak” açıklamasında bulundu.

“İLK DEFA TAM KADRO ÇALIŞTIK”

İlk defa takım olarak tam kadro çalıştıklarını anlatan Sağlam, şunları söyledi:

“İlk defa tam kadro birkaç gün çalıştık. Bunun olumlu etkilerini görmeye başladık. İnşallah bu arkadaşlarımız adaptasyonla alakalı sıkıntılarını giderip, oyun içerisinde katkı sağlayacak düzeye geldiğinde futbol adına önemli işler yapacağız. Bunu zaman içerisinde halletmemiz gerekiyor. Böyle bir futbol dünyası yok. Dışarıdan oyuncuyu getiriyorsunuz, getirdiğiniz oyuncu 2 gün sonra üst düzey işler yapsın beklentisi var. Biz bile alt mahalleden üst mahalleye taşındığımızda birkaç ay kendimize gelemiyoruz. Yeni gelenler hepsi çok yetenekli ve karakterli. Takımımızda her hangi bir sakatımız yok. Josue’nin de cezası bitti. Sivok da antrenmanlara başladı. Tam kadro maça hazırlandık. İstediğimiz şekilde maça çıkmayı planlıyoruz.”

“STOCH’UN OYNAMAMASI GARİP BİR DURUM DEĞİL”

Bir gazetecinin “Stoch’un sözleşmesinde madde var. Fenerbahçe maçında oynayamayacak. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna Sağlam, “Bence bu durum garip değil. Ülke olarak futbola bakış açımız, olayları değerlendirmemiz, taraftar kültürümüz olayı bu şekilde kabul edecek değil. Stoch bizde kiralık. Sezon bitecek kendi takımına dönecek. İnsanın duyguları da var. Gidiyor, Fenerbahçe karşısında hırslı ve iyi oyun oynuyor. 1-2 tane de gol atıyor. Bu durum geniş düşünen yerlerde doğal. Fenerbahçe’de bu durumu olumsuz karşılayabilirler. Stoch çok net bir pozisyonu kaçırabilir. Yada gol atabilir, sevinmez. Bu sefer bizim tarafta sıkıntı oluyor. Oyuncu iyi yada kötü oynasın sıkıntı oluyor. O yüzden insanlar farklı şeyler düşünebilir. Bizim futbola bakışımız ve olayları değerlendirme kültürümüz bu iki durumu hoş karşılamıyor. Bu durum oyuncunun bütün sezonunu yok edebilir” diye cevapladı.

NECİD VE SUTTER…

Tomas Necid ve Tom De Sutter ile alakalı soruya da cevap veren Sağlam, “Sutter geçen hafta uçaktan indi, 1 gün burada antrenman yapıp Başakşehir maçına çıktı. Daha sonra yarım bir takımla maça hazırlandı. Bizim de beklediğimiz bir performans sergilemedi. Necid sakatlıktan çıktı. Fiziksel olarak kendini buluyor. Gol atmış olmanın morali onun her yönden destekledi. Hafta sonuyla alakalı bir tercih yapacağız. İnşallah ikisi de üst düzey performans sergilerse beraber kullanmayı düşünüyoruz. Hafta sonuyla ilgili hangisi daha katkı yapar mesajını verirse onla maça başlayacağız. Keşke ikisi de çok hazır durumda olsa da böyle sıkıntımız olsa” şeklinde cevapladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X