Sağlığım ile ilgili iddialar gerçek dışıdır

Başbakan Yardımcısı Arınç, Twitter’dan ‘benim akşam kalp krizi geçirdiğim ve GATA’ya kaldırıldığım yazılmış’. Bu tamamen gerçek dışıdır, ahlak dışıdır, Hamdolsun ki iyiyim” dedi.

Sağlığım ile ilgili iddialar gerçek dışıdır

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Maalesef bir paylaşım sitesi, Twitter’dan ‘benim akşam kalp krizi geçirdiğim  ve GATA’ya kaldırıldığım yazılmış’. Bunu insanlar birbirleriyle paylaşmışlar. Bu tamamen gerçek dışıdır, ahlak dışıdır, edep dışıdır. Hamdolsun ki iyiyim” dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ikindi namazını Hacı Bayram Camisi’nde kıldı.

 

Cami çıkışında kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Arınç, daha sonra Hamamönü’ndeki esnafları ziyaret ederek, Tacettin Dergahı’na geçti.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç, bir gazetecinin “Dün internet sitelerinde sağlık durumunuza ilişkin bazı iddialar vardı. Kalp krizi geçirdiğiniz, GATA’da tedavi altına alındığınızla ilgili. Sağlık durumunuz nasıl” sorusu üzerine, “Hamdolsun çok iyiyim, siz de beni çok iyi görüyorsunuz” dedi.

Dün akşam bu şekilde iddialar olduğunu belirten Arınç, “Doğrusu bana haber vermediler ama sabah sık sık arayanlar da oldu. Bu çok büyük bir terbiyesizlik, ahlak dışı bir şey. Çok üzgünüm çocuklarımız, sevenlerimiz, ailemiz, dostlarımız var” ifadelerini kullandı.

Sosyal paylaşım sitesinde sağlık durumuna ilişkin yer alan iddialardan sabah saat 06.00’dan sonra haberi olduğunu vurgulan Arınç, “Maalesef bir paylaşım sitesi, Twitter’dan ‘benim akşam kalp krizi geçirdiğim  ve GATA’ya kaldırıldığım yazılmış’. Bunu insanlar birbirleriyle paylaşmışlar. Bu tamamen gerçek dışıdır, ahlak dışıdır, edep dışıdır. Hamdolsun ki iyiyim” diye konuştu. 

Arınç, hakkında çıkan kalp krizi geçirdiği yönündeki haberleri yalanlayarak, iyi olduğunu, dün Kırşehir ve Kırıkkale’de programlara katıldığını, Mevlit Kandili’ni de kısmen Kırıkkale’de kutladığını, orada vali ve belediye başkanlarıyla birlikte sahlep içtiklerini, gece de Ankara’daki evine geldiğini belirtti. 

Bülent Arınç, “Hamdolsun çok iyiyim. Bu haber bir panik doğurmak, belki de öyle olmasını arzu etmek gibi çirkin bir duruş. Bunu görüp de ‘oh olsun’ diyenler de çıkabilir şüphesiz ama bu kişilik haklarına çok büyük bir saldırı, bana değil bir başkasına da yapılabilir. Gerçek de olabilir, hepimiz insanız, hastalık da geçirebiliriz, ama bunun gerçek dışı bir olay olduğunu bilerek takdim etmek bence insanlık dışı bir hareket, yapanları kınıyorum, başka söyleyecek bir şey yok, Allah’a havale ediyorum” dedi. 

Bülent Arınç, geçen günlerde yine sosyal medyada “eşinin kendisini terk ederek, çocuklarının yanında kaldığı, aralarında geçimsizlik olduğu” yönünde iddiaların da dile getirildiğini anımsatarak, “Ben özel hayatımıza bu kadar girilirse, kişilik haklarına bu kadar saldırı olursa bunlar sadece bizi değil herkesi yaralar. Evet internetin sınırsız ve sorumsuz başka bir dünya olduğunu biliyorum, ama sanal alemde yapılanların da gerçek hayattaki gibi insanları etkilediğini düşünüyorum. O yüzden doğru, dürüst olmalıyız, yalan yanlış haberlerle insanları üzmemeliyiz diye düşünüyorum. Onları Allah’a havale ediyorum, daha ne diyeyim” değerlendirmesinde bulundu.

Arınç, mevlit kandilinin ertesinde Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nde ikindi namazını kıldığını, Mehmet Akif Ersoy ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarını ziyaret edeceğini bildirdi.  

Yüce Divan oylaması

Bir soru üzerine, Pazartesi günü dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasının yapılacağını anımsatan Arınç, şöyle devam etti:

“Pazartesi günü, soruşturma komisyonu üyesi olan arkadaşlarımızın oylamada verecekleri karar açısından önemli. Ben hepsinin hukuka, vicdana uygun hareket edeceğini düşünüyorum. Dört bakanla ilgili olarak Soruşturma Komisyonunun vereceği kararı hepimizin saygıyla karşılayacağının bilinmesini istiyorum. Buradan önceden fikrini beyan etmek, oyunun rengi söylemek, aslında mümkün değil, Anayasa ve iç tüzük bunu emrediyor. Eğer birileri ‘benim oyum evet’ şeklinde olacaktır, çünkü bunlar suçludur diyorsa yanlış yapıyor. ‘Benim oyum hayır olacak bunlar suçsuzdur’ diyorsa onlar da hata yapıyor. Verecekleri oylarla kanaatlerini komisyonda ifade edebilirler, daha sonra da Genel Kurul’a geldiğinde de milletvekilleri gizli oylamada yine kanaatlerini ifade ederler. Bizim her ikisine de saygı duymaktan başka bir seçeneğimiz yok. Soruşturma Komisyonu üyelerine doğru, adil bir karar vermeleri konusunda Allah yardımcıları olsun.”

“2 gün önceyse yalandır”

Arınç, Suriye sınırında bir astsubayın kaçırıldığı ve bunun 2 gün önce yaşandığı iddialarına ilişkin soruya da “2 gün önceyse yalandır, gerçek dışıdır. Bugün yeni bir olay soruyorsanız da ondan da bilgi sahibi değilim” yanıtını verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın siyasete girmesiyle ilgili “Siyaset genetiktir, siyasete girmesi iyi olur” sözlerini hatırlatması üzerine Arınç, “Siyaset genetik midir? Benim ailemde benden başka siyasetçi yok. Nasıl genetik” dedi. 

Herkesin siyaset yapma hakkı bulunduğunu belirten Arınç, “Benim tanıdığım Sümeyye Erdoğan da çok iyi yetişmiş bir kızımızdır, Allah bağışlasın çok bilgilidir, siyaseti çok yakından takip eder. Pek çok seyahatlere ben de katılmıştım Sayın Cumhurbaşkanımızla, o zaman yakinen tanıdım. Edebiyle, ahlakıyla, bilgisiyle, yetişme tarzıyla çok şükür herkesin örnek gösterebileceği değerli bir kızımızdır. Siyaset yapmaya karar vermek onun bileceği bir iş, inşallah hayırlı bir karar olursa biz de bundan mutlu oluruz, Türk siyaseti kazanır” değerlendirmesinde bulundu. 

Başbakan Yardımcısı Arınç, açıklamalarının ardından eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile Eski Sağlık-İş Sendikası Başkanı Mustafa Başoğlu’nu kabirlerinde dua etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X