Sağlık çalışanları için hayallerini ertelediler

Üç boyutlu yazıcılarla üretimin yapıldığı bir işletme kurmak için buluşan 3 girişimci, koronavirüs salgının hızla yayılmasıyla hayallerini erteledi. Para kazanmak için açacakları işletmede sağlık çalışanları için ücretsiz yüz koruyucu siperlik maske üretmeye başlayan 3 arkadaş, şu ana kadar 32 şehirdeki hastanelere ürünlerini ulaştırdı.

Sağlık çalışanları için hayallerini ertelediler

Fatih Onay, İbrahim Abanoz ve Mesut Kadı, sene başında üç boyutlu tasarım ve baskı hizmeti verecek işletme kurma kararı verdi.İlk etapta iki adet 3D yazıcı ile bu yazıcıların modellemesi için ham madde alan üç arkadaş, yaptıkları harcamaların geri dönüşünü almak üzere firmayı hayata geçirecekken koronavirüs salgını yayıldı. Türkiye’de de vakaların görülmesiyle maske ihtiyacının artmasından etkilenen girişimciler, bu süreçte çalışan sağlık çalışanlarının maske ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçti. Üç arkadaş, kendi işletmelerini kurma hayalini erteleyerek ellerindeki yazıcı ve malzemelerle sağlık çalışanları için yüz koruyucu siperlik maske üretmeye başladı.

“32 İLE ÜCRETSİZ GÖNDERDİK”

Koronavirüs salgını nedeniyle firmanın açılışını gerçekleştiremediklerini anlatan Fatih Onay, ellerinde olan malzemelerle siperlik maske üretme kararı aldıklarını söyledi. İlk ürettikleri ürünleri doktorlara verdiklerini anlatan Onay, “Siperlikleri doktorlara verdiğimizde bu maskelere çok ihtiyaçları olduğunu söyledikler. Biz de üretimi daha hızlandırmayı ve artırmayı planladık.

Durumu çevrelerimizdeki kişilerle de paylaşınca bazı yakınlarımız bu ham maddeleri temin etti. 3 arkadaşımız daha bize yardım etmeye başlayınca 6 kişi gece gündüz maske yapmaya başladık. Şu ana kadar bin 240 siperlik maske ürettik. Bu maskeleri Bursa başta olmak üzere Bartın, Trabzon, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik’teki 32 hastaneye gönderdik. Göndereceğimiz iller de var” diye konuştu.

“GÜNDE 200 TANE ÜRETİYORUZ”

Koronavirüsle mücadelede doktorlara bir katkıda bulunmak istediklerini anlatan Onay, iş kurma fikrinden vazgeçmediklerini söyledi. Elektrik elektronik mühendisi İbrahim Abanoz da maske yaptıklarını duyan başka kişilerin 3D yazıcılarını kendilerine verdiğini söyledi. Böylece üretimin arttığını söyleyen Abanoz, ‘Daha sonra satın aldığımız yazıcılar ve bize emanet edilenlerle beraber şu anda 7 makine var. 6 kişilik ekiple dönüşümlü olarak gece gündüz çalışıyoruz. Geceleri de durmuyoruz. Günlük 200 adet siperlik maske üretebiliyoruz.’ dedi. Mesut Kadı ise salgın bitene kadar maske üretimine devam etmeyi düşündüklerini belirterek, “Ürettiğimiz siperlik maskelerle, sağlık çalışanlarına bir katkı sağlamamız bizim için çok büyük bir mutluluk. Keyif alarak çalışıyoruz’ ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X