Sağlık hizmetleri masaya yatırıldı

Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Yalova illerinin sağlık hizmetleri sorunlarının ele alındığı Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Bölge Toplantısı, Yalova’da yapıldı.

Sağlık hizmetleri masaya yatırıldı

Güney Marmara illerinin Acil Sağlık Hizmetleri’nin değerlendirilmesi, işleyişte yaşanan aksaklıkların tespiti ve çözümlenmesi amacıyla düzenlenen toplantıya Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Yalova şehirlerinin İl Sağlık Müdürlerinin yanı sıra bölgenin Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi Dekan ve Başhekimleri ile ASKOM bünyesinde bulunan üyeler katıldı.

Bursa Bölgesi’nin toplamda 5 milyonluk hinterlanda sağlık hizmeti sunduğunun altını çizen Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Bölgemiz stratejik açıdan Türkiye’nin en kritik bölgelerinden birisidir. Konum itibariyle her türlü ulaşım imkânlarına açık olması, başta otomotiv ve tekstil olmak üzere gelişmiş sanayi bölgesi olması, yaşlı ve emekli nüfus tarafından bölgenin talep görmesi ve diğer taraftan bazı kritik yatırımların burada bulunması sonucunda önümüzdeki 10 yıla baktığımızda nüfus artışı kaçınılmazdır. Bu sebeple geleceğe dair planlama yapılırken bütün bu parametreleri dikkate almalıyız” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X