Sağlık üssü hizmete başladı.

Türkiye’nin 10.cu Şehir Hastanesi olan Bin 355 yatak kapasitesi, 369 poliklinik, 45 ameliyathaneli Bursa Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı.

Sağlık üssü hizmete başladı.

DERYA DEMİR PINAR 

Günde 40 bine yakın ziyaretçisinin olması beklenen ve Genel Hastane, Onkoloji, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları, Kalp ve Damar Cerrahisi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri olmak üzere 6 hastaneden oluşan Şehir Hastanesi’nde, yaklaşık 4 bin 500 sağlık personeli görev yapacak. 2 bin araçlık otoparka sahip hastanede refakatçiler için de spor tesisleri, yürüyüş yolları ve sosyal donatı alanlarının da yer aldığı hastanede tedavi olmaya başlayan hastalar tüm hizmetlerden ücretsiz bir şekilde faydalanıyor. Çanakkale, Balıkesir, Yalova ve diğer yakın şehirlerle birlikte 6 milyon kişiye nitelikli ve kapsamlı hizmet verecek bir bölge hastanesi olacak.

7 DAKİKA ARA İLE RİNG…

Doğanköy mevkiinde bulunan Şehir Hastanesi’ne ulaşımda Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsler hizmet verecek. Vatandaşları; Demirtaş, Bursaray Küçük Sanayi İstasyonu ve Organize Sanayi Bölgesi istasyonu’ndan 7 dakika ara ile ring otobüsleri Şehir Hastanesi’ne taşıyacak. İlk 1 hafta bedelsiz olarak hizmet verecek olan 3 otobüs hattının güzergahı şu şekilde: 

H/1 Hattı: Demirtaş Barbaros Caddesi-Panayır Caddesi-İnönü Caddesi-Cumhuriyet Caddesi- Osmangazi Caddesi-Mustafa Karaer Caddesi- Terminal-Bursa Çevreyolu Caddesi-Emek İstasyonu-Korupark Kavşağı-Bursa Çevreyolu Caddesi-Bursa Şehir Hastanesi-Bursa Çevre Yolu Caddesi- İzmir Yolu Caddesi-Üniversite İstasyonu. 
H/2 Hattı: Organize Sanayi İstasyonu-Emek İstasyonu-Bursa Çevre Yolu Caddesi-Bursa Şehir Hastanesi. 
H/3 Hattı:Küçük Sanayi İstasyonu-İzmir Yolu Caddesi-Çalı Kavşağı-Uğur Mumcu Bulvarı-Özlüce Bulvarı-Çiçek Caddesi-Erdinç Sokak-Ceviz Caddesi-Göçmen Sokak-Çiftlik Caddesi-Gümüş Cadde-Bursa Şehir Hastanesi. H1 Hattı’nda tam 3.35, öğrenci 2.20 lira, H2 ve H3 hatlarında ise tam 2.40, öğrenci 1.60 lira. 

BİR DEVİR KAPANDI

Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesi ile taşınan 3 hastanede bir devir kapandı. Uzun yıllar Bursa’nın sağlık yükümü omuzlayan Devlet Hastanesi, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, Türkay Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğum Evi’nde bulunan hastalar taşındı. 

GÖĞÜS HASTANESİ’NİN YERİNE DİŞ HASTANESİ…

Son hasta kabulünü geride bıraktığımız cumartesi günü yapan Türkay Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi, 24 yıl boyunca vatandaşlara hizmet verdi. Boşalan binanın yıkılmasının ardından yerine şehrin doğusunun ihtiyacını karşılayabilecek bir diş hastanesi planlanıyor. 

İKİ HASTANE BİRARADA…

Memleket Hastanesi olarak da bilinen ve Bursa Valisi Ahmet Vefik Paşa döneminde 1868 yılında hizmet vermeye başlayan Devlet Hastanesi, cumartesi günü Şehir Hastanesi’ne taşındı. Kapatılan hastanenin bölgeye ihtiyaç verecek kadarıyla sağlık personeli ve hekimi Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nin bir katında yaklaşık 30 poliklinikle hizmet verecek. 24 yıldır kanser hastalarına detaylı hizmet veren Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi ile Devlet Hastanesi’nin binaları birleştirilecek. Her iki hastane de yenileme ve tadilatlarının tamamlanmasıyla aynı binada 250 yataklı yataklı olacak şekilde hizmet vermeye devam edecek. Bu arada Onkoloji Hastanesi, daha nitelikli hale gelene kadar taş binada hizmet verecek. 

DOĞUM EVİ  İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE… 

Tamamen kapatılarak taşınan Zübeyde Hanım Doğum Evi’nin binası ilk aşamada İl Sağlık Müdürlüğü’nün idari binası olarak kullanılacak. Belli bir süre İl Sağlık Müdürlüğü’nde kalacak olan hastane ardından yıkıldıktan sonra arsanın sağlıkla ilgili bir alanda kullanılacağı ifade ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X