‘Sağlıklı Kentler’in gündemi uyuşturucuyla mücadele

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın sağlıklı bir il olma yolunda ilk adımları en radikal şekilde attığını belirterek, “Uyuşturucuyla mücadelede herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi g

‘Sağlıklı Kentler’in gündemi uyuşturucuyla mücadele

Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu toplantısı, Bursa’da Sağlıklı Kentler Birliği hizmet binasında yapıldı. Toplantıda, 6 – 8 Mayıs tarihlerinde Gebze’de yapılacak olan ‘Yerel Yönetimlerin Gençlik Politikaları ve Bağımlılık İle Mücadele’ temalı konferans programı, Kentli Dergisi içeriği, ile Sağlıklı Kentler Birliği üyelerinin çalışmalarına yönelik fikirler ve araştırma projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker başta olmak üzere alanında uzman isimlerle Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu toplantısını yaptıklarını belirterek, “Sağlıklı bir ülke ve sağlıklı şehirler için yapılması gerekenler konuşuldu, Sağlıklı Kentler Birliği’nin önümüzdeki aylarda izleyeceği politikalar belirlendi. Sağlıklı Kentler Birliği olarak en büyük hedefimiz, Sağlıklı Kentler Birliği’nin kurucusu ve başkanlığını sürdüren Bursa olarak, sağlıklı bir toplumu ve şehri oluşturulmasıdır” diye konuştu.

Başkan Altepe, bu hedefle atılması gereken adımlar ve yapılması gereken çalışmaları titizlikle değerlendirdiklerini ifade ederek, “Bizler en güzel uygulamaları ilk önce Bursa’da yapalım istiyoruz. Karbon emisyonu, hava kirliliği ve çevre ile ilgili suların, derelerin ve toprağın temizliğine yönelik her türlü çalışma bu kapsamda değerlendiriliyor” dedi.

Kentin sağlıklı geleceğine yönelik çalışmalar yapılmasının önemini vurgulayan Altepe, bu çalışmaların Bursa’dan başlaması gerektiğine dikkat çekerek, “Şu anda en önemli konu uyuşturucuyla mücadele, özellikle sentetik uyuşturucu gündemde. İnsanları uyuşturucudan uzak tutmak için uzun vadeli çalışmalar ve gençlerin sportif faaliyetlere teşvik edilmesi konusunda yapılması gerekenler ele alındı. Uyuşturucuya bulaşmış insanlara yönelik müdahaleler, kurulması gereken tedavi merkezlerinin kurulması için de Türkiye ve dünyadaki örnekleriyle ilgili taramalar yapıldı. En güzel uygulamaları en kısa zamanda Bursa’da başlatalım ve Bursa da Türkiye’ye örnek olsun” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Bursa’nın sağlıklı bir kent olma yolunda ilk adımları en radikal şekilde attığına işaret ederek, “Bursa’dan ülkeye yayılacak olan bu vizyonla birlikte bütün Türkiye mesafe almış olacak. Bizim 1. gündem maddemiz önce insanımızın sağlığı ve mutluluğudur. Özellikle uyuşturucuyla mücadele konusunda neler yapılacağı, bu konuda herkesin üzerine düşen sorumluluğu alınması, kentlilik bilincinin geliştirilmesi, insanların şuurlandırılması, bu konuda ortak hareket edilmesi şart” dedi.

Başkan Altepe, uyuşturucuyla ilgili toplumu harekete geçirmek için kamu spotları hazırladıklarını, RTÜK’ten onay çıktıktan sonra halkı bilinçlendirmek için her mecrada gösterime sunulacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X