‘Sağlıklı nesiller sağlıklı yemekle yetişecek’

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sabri Ülker Gıda Araştırma Enstitüsü Vakfı işbirliğinde hayata geçirilen ‘Yemekte Denge Eğitim Projesi’yle, temel eğitim çağındaki çocukların beslenme alışkanlığı kazanmalarında farkındalık oluşturma

‘Sağlıklı nesiller sağlıklı yemekle yetişecek’

Projenin Bursa toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız, projenin 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren 50 pilot okulda anasınıfları da dahil olmak üzere ilkokul 1-2-3 ve 4. sınıflarda uygulanacağını belirterek, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz bugünün küçüklerini geleceğe hazırlamanın sadece zihinsel ve bilgisel yoldan verilen eğitimlerle değil, aynı zamanda çocuklarımızın beden sağlıklarının korunmasıyla mümkündür. Özellikle okul çağındaki çocuklarımıza bu alışkanlığı kazandırmak sağlıklı nesillerin yetişmesine de öncülük edecek” dedi. 

“6 MİLYON ÖĞRENCİYE ULAŞTIK”

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Arge ve Projeler Daire Başkanlığı Temsilcisi ve Proje Koordinatörü Didem Demirkaya da, ‘Obezite ile Mücadele’ kapsamında 2011 yılından bu yana devam eden projenin Bursa’da da başarıyla sürdürüleceğine inandığını söyledi. Sabri Ülker Vakfı Temsilcisi Özlem Uliççatar ise, 7 yıl önce 4 ilde başlayan projenin bugün 15 ilde 750 okul ve 6 milyonun üzerinde öğrenci, öğretmen ve ebeveyne ulaştığını kaydederek, “Projenin temel mesajı, ‘Her şeyi yiyebilirsin önemli olan dengeyi nasıl kuracağını öğrenmen.’ Öğrencilere yasak olmadan temel beslenme ve temel yaşam kurallarını anlatmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X