Sağlıklı toplum için örnek proje 

Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu Müdürlüğü tarafından, çocuklarda ihmal ve istismarın önlenmesi amacıyla hazırlanan Erasmus+ KA101 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi, Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından ikinci kez onaylandı. 

Sağlıklı toplum için örnek proje 

Yıldırım’daki Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu Müdürlüğü’nün çocuklarda ihmal ve istismarın tanınması, önlenmesi ve farkındalığın arttırılması amacıyla hazırladığı ‘İstismarı Tanıyorum-Sesini Duyuyorum!’ isimli Erasmus+ KA101 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi, Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye layık görüldü. 

“ÖĞRETMEN ROL MODEL”…

Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu Müdürü Özgür Koca, mevcut eğitim sisteminde okulların, çocukların ailelerinden sonra en fazla vakit geçirdikleri yer olduğuna dikkat çekerek, aileden sonra sürekli iletişim kurdukları ilk yetişkinin de öğretmenleri olduğunu söyledi. Bu dönemde öğretmenin çocuğun hayatında önemli bir rol model olduğunun altını çizen Koca, “Çocuk aile içinde ve sosyal hayatında yaşanmışlıkları okula getirerek sosyal ortamının etkilerini sergiler.

Bu hususta çocukların yaşadıkları olumsuz yaşantıları ve koşulları hissederek değerlendirecek ve bu etkiyi onaracak olan kişiler öğretmenler ve okul yöneticileridir. Bu bağlamdan yola çıkarak, küresel bir gerçeklik olan ihmal ve istismarın önlenmesi adına bir proje hazırladık. Bu proje ile çocuklarla iç içe olan öğretmenlerimizin, önemli bir problem olan çocuk ihmal ve istismarını tanımlayabilme, sonuçlarını gözlemleyebilme, önleyici çalışmalar yapabilme yetkinliklerini arttırmayı hedefledik” dedi.  

EĞİTİM ODAKLI ÖNLEYİCİ ÇALIŞMALAR…

Bu kapsamda okuldan Avrupa’da hizmet içi eğitim alacak yedi öğretmenin edindikleri bilgi ve deneyimlerin kısa vadede hem kendi okullarına hem de çevre okullardaki öğretmen ve öğrencilere de döneceğini ifade eden Koca, “Uzun vadede ise eğitim odaklı önleyici çalışmaların en geniş kitlelere öğretmenler aracılığıyla ulaştırılarak, projenin sağlıklı toplumlar oluşturma yolunda önemli bir katkı olacağını düşünüyoruz. Okulumuzda hazırlanan Erasmus+ KA101 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği projelerinin Ulusal Ajans tarafından ikinci kez onaylanmış olmasının haklı gururunu yaşarken, proje komisyonunda yer alan öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X