Sahte polisten 1 günde 36 bin liralık vurgun

Bursa’da kendisini polis olarak tanıtan şüpheliler 1 günde 36 bin 400 liralık vurgun yaptı.

Sahte polisten 1 günde 36 bin liralık vurgun

Edinilen bilgiye göre, İnegöl ilçesinde ikamet eden B.G.’yi arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıttı. Kimliği belirsiz şahıs, B.G.’ye kimlik bilgilerinin terör örgütünün elinde olduğu söyleyerek, gerçekleştirilecek faaliyetlerde kullanılacağını iddia etti. Bunun üzerine paniğe kapılan B.G., dolandırıcıların hesabına 19 bin 800 lira kaptırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan B.G., İnegöl Polis Merkezine giderek şikayetçi oldu.

 

5 BİN LİRA DEĞERİNDEKİ ALTINLARI DOLANDIRICILARA VERDİ

Merkez Yıldırım ilçesinde ikamet eden M.K.’yı arayan bir kişi, kendisi polis olarak tanıttı. M.K.’nın hesabından para çekildiğini iddia eden polis, hesaba gelip arama yapacaklarını söyledi. Bir süre sonra tanımadığı kişinin evine gelmesi üzerine M.K., 5 bin lira değerindeki altınlarını şüpheliye verdi. Dolandırıcıların telefonunu açmaması üzerine M.K., Yıldırım Beyazıt Polis Merkezine müracaat etti.

7 BİN 420 LİRASINI CAMDAN ATTI

Merkez Yıldırım ilçesinde ikamet eden D.E., kendisini polis olarak tanıtan şahıslara inanarak 7 bin 440 lirasını camdan aşağıya attı. Merkez Yıldırım ilçesinde oturan H.B.’de kendisini polis olarak tanıtan şüphelinin hesabına 4 bin 440 lira yatırdı.

SAHTE POLİSİN YÜZÜNE TELEFONU KAPATTI

Merkez Yıldırım ilçesinde ikamet eden G.D. ve K.D.’yi arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıttı. Bunun üzerine dolandırıcıların oyununa gelmeyen 2 kişi, telefonu yüzüne kapattı.

Polis ekipleri, polis ve savcıların para istemeyeceğini belirterek, uyarılarına devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X