Sahurda tüketildiğinde vücuda öyle bir etkisi var ki!

Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek istiyorsanız, iftar ve sahurda tükettiğiniz yiyecek ve içeceklere özen göstermelisiniz.

Sahurda tüketildiğinde vücuda öyle bir etkisi var ki!

Tam da yaz mevsiminin başlangıcına denk gelen Ramazan ayında vücut sağlığınızı korumak için bol miktarda sıvı tüketimi yapılmalı. İşte Ramazan boyunca su ihtiyacınızı karşılamaya yarayan besinler;

Kefir

ss

İçerdiği faydalı bakteriler sayesinde hazımsızlık ve mide ekşimesi problemlerinin sağlık anahtarıdır. Sahurda içeceğiniz kefir, gün içinde yaşanacak susuzluğa çare olacaktır. Sahurda tükettiğinizde cildin susuz kalmasına da engel olacak. Uzun süren açlık sonucu ortaya çıkacak mide ve bağırsak problemlerine karşı korur.
 

Komposto

komposto

Mevsim meyvelerinden hazırlayacağınız kompostoyu iftarda soğuk bir şekilde tüketerek vücudun günlük su ihtiyacını lezzetli bir şekilde karşılayabilirsiniz. Sahurda da bir kase içebilir böylelikle susuzluk hissini en aza indirmiş olursunuz.

Karpuz ve kavun

karpuz

Bu iki meyve, vücuttaki su ve şeker kaybını önlemeye yardımcı olur. Hem sahurda hem de iftarda tercih edebilirsiniz.

Soğuk çorbalar

soğuk çorba

Yaz aylarına denk gelen Ramazan ayında serin bir öğün geçirmek için iftara soğuk çorbalar hazırlayabilirsiniz. Serinletici etkilerinin yanı sıra sahurda tüketerek tok kalma hissini de uzatabilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X