Sakın çöpe atmayın! Kabukları doğal öksürük şurubu…

Ananas kabuğunda bol miktarda bromelanin maddesi bulunur. Bu madde sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olurken zayıflamaya da teşvik eder. İyi bir idrar söktürücüdür aynı zamanda. Bu sayede vücuttaki fazla sıvının atılmasını sağlar.

Sakın çöpe atmayın! Kabukları doğal öksürük şurubu…

öksüürük

Öksürüğü bıçak gibi keser

Ananas kabuğunda bromelanin maddesi kuru öksürüğe çözüm olur. Bunun için ananas kabuklarından doğal öksürük kesici şurubu hazırlayabilirsiniz; Bir adet ananasın kabuklarını kesin ve yıkadıktan sonra bir litre kaynamış suyun içine ilave edin. Bir saat beklettikten sonra suyu süzün ve içerisine bir yemek kaşığı süzme bal ilave edin. Ananas şurubunu günde 3 defa bir kaşık tüketebilirsiniz.

Zayıflamaya yardımcı olur
 

ananas

Ananas kabuğunun ödem attırıcı ve yağ yakıcı etkisi vardır. Fazlalıklarınızdan kurtulmak istiyorsanız ananas çayı tüketebilirsiniz.

Malzemeler:

Bir adet ananasın kabukları
Bir parça zencefil
1 adet kabuk tarçın
3 dilim limon
2 litre su

Hazırlanışı:
Yıkanan ananas kabuklarını yaklaşık bir saat kadar tuzlu suda bekletin. Ardından ananas kabuklarını 2 litre suya ilave edin. Üzerine dilimlediğiniz taze zencefili, tarçını ve limon dilimlerini katıp kısık ateşte birkaç dakika kadar kaynatın. Ara öğünlerinizde günde 3 defa bu çayı için.

Mide problemlerinin üstesinden gelir
 

pine

Ananasın kabuğuna yakın sert çekirdekli bölümü lif, C vitamini ve bromelain maddelerinden oluşur. Bromelain enzimi, besinleri ve ölü dokuları sindirim sisteminde hızlıca parçalar ve mideyi korur. Bağırsak işlevini iyileştirir ve kabızlığa iyi gelir.

İyi bir antioksidan kaynağıdır. C vitamini, lif ve mineraller bakımından son derece zengindir. Vücudun su dengesini korur ve düzenli tüketildiğinde hafızayı canlı tutar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X