1. HABERLER

  2. BURSA HABERLERİ

  3. Salça kazanları devrede
Salça kazanları devrede

Salça kazanları devrede

Orhangazi merkezi ve mahallelerinde Ağustos ayında başlayan ve Eylül ayında da devam eden ev salçası yapımı, annelerden kalma usullerle sürdürülüyor.

A+A-

NEVZAT OKUMUŞ

Sokaklardaki boş alanlarda, özellikle arsalarda, olmazsa ev önlerinde imece şeklinde başlayan salça yapımında, Yenişehir yöresinden sağlanan konservelik domates tipi ile kırmızı yağlık biberler kullanılıyor. Salça yapımında kimi aileler domatesi, göçmen asıllı olanlar ise karışık veya sade biber salçasını tercih ediyor.

Yöresel tatların öne çıktığı salça yapımı uygulamalarında, bir yıllık süreci içeren ihtiyaçlar göz önüne alınıyor. 'Neden ev salçası' diye sorulduğunda, 'Gözümüzle görüyoruz, gönlümüzce kaynatıyoruz Katkısı yok, lezzeti var, ucuzluğu var' yanıtı alıyorsunuz. Yani hem cebe, hem göreneklere uygun bir kış hazırlığı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.