Saldırgan ‘tanıdık’

İngiltere’nin başkenti Londra’da 2 kişinin öldüğü bıçaklı saldırının failinin terör suçundan hapis yattığı ve geçen yıl serbest bırakıldığı ortaya çıktı

Saldırgan ‘tanıdık’

İngiltere’yi ayağa kaldıran Londra Köprüsü’ndeki saldırıyı gerçekleştiren kişinin terör hükümlüsü 28 yaşındaki Osman Han olduğu duyuruldu. 

Daha önce terör suçundan hapis yatan saldırganın elektronik kelepçe sistemiyle takip edildiği ortaya çıktı.  Saldırganın Şubat 2012’de Londra Menkul Kıymetler Borsası’na, ABD Büyükelzçiliği’ne ve Boris Johnson’a yönelik saldırı planındaki rolü nedeniyle 16 yıl hapse mahküm olduğu ve 6 yıl sonra şartlı tahliye ile cezaevinden çıktığı bildirildi. Saldırganın ayrıca elektronik kelepçe sistemiyle takip edildiği açıklandı.
 
EVİNDE ARAMA YAPILDI

Londra Polis Teşkilatı Müdür Yardımcısı Neil Basu, olayda biri kadın 2 kişinin öldürüldüğü ve 2’si kadın 3 kişinin de yaralandığını belirtti. Basu, saldırının Fishmongers Hall adlı binada yapılan mahkumların rehabilitasyonuna ilişkin bir konferans sırasında başladığı, daha sonra Londra Köprüsü’nde devam ettiği ve saldırganın burada vurularak öldürüldüğünü kaydetti.  Basu, polislerin saldırganın evinde arama yaptığını ifade ederken, olay yerindeki güvenlik önlemlerinin bir süre daha devam edeceğini, vatandaşlardan bölgeden uzak durmalarını istedi.

3876220-london-sb1__60097.jpg

‘KAHRAMANCA MÜCADELE’

İngiliz basınına yansıyan görüntülerde saldırgana müdahale etmeye çalışan kişilerin kahramanca mücadelesine yer verildi.

Yeni görüntülerde üç kişiden birinin yangın söndürme cihazıyla diğerinin de balina boynuzuyla saldırganı etkisiz hale getirmeye çalıştığı gözlemlendi. Sosyal medya kullanıcıları bu kişilere üstün cesaretlerinden dolayı ‘madalya’ verilmesi gerektiğini söyledi.

Başbakanı Boris Johnson, Londra Köprüsü’nde meydana gelen olayın terör saldırısı olduğunu bildirdi. 

SAHTE PATLAYICI TAŞIYORDU

Cuma günü, 5 kişiyi bıçaklayan saldırgan polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, çevredekilerin bir kişiye müdahale etmeye çalıştığı, olay yerine ulaşan polisin bu kişiye ateş ettiği, vurulan kişinin yerde yattığı görülmüştü. Polis, saldırganın sahte olduğu anlaşılan bir patlayıcı cihaz taşıdığını açıklamıştı. İngiltere  Londra Köprüsü’nde 3 Haziran 2017’de yaşanan bıçaklı terör saldırısında 3’ü saldırgan 11 kişi ölmüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X