Saldırıdan sonra ilk kez bir araya geldiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu, saldırıdan sonra ilk kez AYM’nin kuruluş yıl dönümü töreninde bir araya geldi.

Saldırıdan sonra ilk kez bir araya geldiler

Anayasa Mahkemesi (AYM) Yüce Divan Salonu’nda düzenlenen Anayasa Mahkemesi’nin 57. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Tören öncesi tokalaşan.Erdoğan ile Kılıçdaroğlu, saldırıdan sonra ilk kez bir araya geldi. Tören boyunca iki isim arasında herhangi bir diyalog olmadı. Tören sonrası Erdoğan, Kılıçdaroğlu ile tokalaşmadan salondan çıktı.

AYM BAŞKANI’NDAN KUVVETLER AYRILIĞI İLKESİ VE PARALEL YAPI VURGUSU

AYM Başkanı Zühtü Arslan konuşmasında, kuvvetler ayrılığı ilkesi ve paralel yapı vurgusu yaptı. Bireysel başvuruların rakamının 2017 sonrası itibarıyla 42 bine ulaştığını söyleyen Arslan, AYM’nin önünde toplam 21 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin anayasal denetim için beklediğinin altını çizdi.

KILIÇDAROĞLU, ŞEHİT CENAZESİNDE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara’da katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğramıştı.

Kalabalık bir grubun saldırısına maruz kalan Kılıçdaroğlu, götürüldüğü evden 1.5 saat sonra çıkartılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X