‘Saldırının faillerini en ağır şekilde cezalandıracağız’

İran’da 25 kişinin öldüğü terör saldırısının yankıları sürüyor.

‘Saldırının faillerini en ağır şekilde cezalandıracağız’

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, saldırıyı yapanların Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından finanse edildiğini ve ABD tarafından da desteklendiğini ifade etti. Hamaney saldırıyı gerçekleştirenlerin ‘ellerinin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) cebinde olduğunu’ söyledi.

Hamaney’in resmi sitesinden yapılan açıklamada, İran dini liderinin ‘Bu korkakça eylem Suriye ve Irak’ta sıkıştıklarında ve yardıma ihtiyaç duyduklarında ABD tarafından kurtarılan kişilerin işidir. Bunların eli Suudi Arabistan ve BAE’nin cebindedir’ değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi. Hamaney’in, ‘Bu saldırının faillerini en ağır şekilde cezalandıracağız’ ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Öte yandan İran İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi de, saldırıyı gerçekleştiren 4 kişinin öldürüldüğünü ve olayın faillerinden birçok kişinin de yakalandığını açıkladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X