Salgın Kurulu’nda ‘sivil toplum’ yok

CHP İl Başkanı İsmet Karaca, Genişletilmiş İl İdare Kurulu ve İl Pandemi (Salgın) Kurulu’nda sivil toplumu temsil eden tıp uzmanlarına yer verilmemesini eleştirdi.

Salgın Kurulu’nda ‘sivil toplum’ yok

Karaca, yaptığı yazılı açıklamada, kurulda tıp bilgisi olan tek kişinin İl Sağlık Müdürü olduğuna dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı: ‘‘Tabip Odası, Eczacı Odası, Veteriner Odası temsilcilerini gözümüz aradı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Kayıhan Pala başta olmak üzere bu konuda geniş birikime sahip tıp akademisyenlerinden de yararlanmak gerekir.”

TOPLUM DİNAMİKLERİ ÖNEMLİ…

İl Pandemi Kurulu’nun görevinin sadece seyahat izin düzenlemek olmadığı anımsatan Karaca, şunları kaydetti: ‘‘Virüs salgınıyla mücadelede toplum dinamiklerinin tümünün görüşleri önemli. Tabip Odası’ndan, Eczacı Odası’ndan, Veteriner Odası’ndan temsilci ve görüş alınmayacaksa, kimden alınacak? Hastanelerde personelin eksik ve güvensiz malzeme ile görev yaptırıldığının konuşulduğu bir ortamda, bunların dile getirilmemesi için mi bu kurum ve kuruluşlar dışlanıyor? Bursa milletvekillerimiz arasında hem iktidar partisinde ve hem de muhalefette tıbbiye kökenli olanlar var, onların görüş ve düşünceleri de önemsiz midir? Bu kurulun dostlar alışverişte görsün mantığıyla değil, gerçekten de salgına karşın topyekun mücadele yaklaşımı çerçevesinde toplanmasını ve görev yapmasını diliyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X