Şam’dan ABD ve Rusya’ya İran yanıtı

Önce Moskova, ardından da Washington yönetiminin Suriye’den çekilmesi gereken yabancı güçler arasında İran ve Hizbullah’ı da sayan açıklamalarına Şam yönetimi tepki gösterdi.

Şam’dan ABD ve Rusya’ya İran yanıtı

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, ülkedeki İran ve Hizbullah güçlerinin çekilmesinin tartışma konusu olmadığını söyledi. Al Mayadin kanalına konuşan Mikdat, İran güçlerinin veya Hizbullah’ın çekilmesi tartışmaya açık olmadığını, bu konunun Suriye hükümetinin işi olduğunu belirtti.

Mikdat, “Suriye Arap Cumhuriyeti, dost ve müttefik güçlerden terörle savaşta kendisine yardım etmesini istemiştir. Rusya ve İran güçleri, İran uzmanları ve Hizbullah’taki kardeşlerimiz bu güçleri oluşturmaktadır.

Bunların hepsi teröre karşı savaşta yer aldı. Suriye devletinin ulusal egemenliğini ihlal etmediler. Suriye hükümetiyle tam bir koordinasyon içinde teröre karşı savaştılar”dedi. 

TRUMP VE PUTİN…

Bir süre önce Donald Trump yönetimi, İran’la nükleer anlaşmadan çekilmesi sonrası ‘tarihin en ağır’ yaptırımlarını uygulayacağını açıklamıştı. Washington İran’la yeniden masaya oturmak için bir dizi şart öne sürmüştü. Bu şartlar arasında, İran’ın Suriye’den çekilmesi de yer alıyordu.

Birkaç gün önce da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksander Lavrantiyev, aralarında İran ve Hizbullah’ın da bulnduğu  yabancı güçlerin Suriye’den çekilmesi gerektiğini belirtmişti. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X