Samet Aybaba gibi kaç tane hoca var?

Başkan Ay ‘Hocanın gençlere verdiği önem, 2010 öncesi dönem, Sivas’ta düşük bütçelerle yaptığı başarıları göz önünde bulundurarak kaçırmak istemedik. Verdiğimiz 5 milyon TL çok büyük para değil’ dedi.

Samet Aybaba gibi kaç tane hoca var?

Bursaspor Başkanı Ali Ay, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde dün bir basın toplantısı düzenledi. Birçok konu hakkında kamuoyunu bilgilendiren Ali Ay, Samet Aybaba’yı neden tercih ettiklerini açıkladı.

Samet Aybaba ile geçen sezon ligin 33. haftasındaki Trabzonspor maçından sonra görüştüğünü ifade eden Başkan Ay, “Bizim için hoca çok önemli. Le Guen marka hocaydı ama uyum sağlayamadı.

Hocanın gençlere verdiği önem, 2010 öncesi dönem, Sivas’ta düşük bütçelerle yaptığı başarıları göz önünde bulundurarak kaçırmak istemedik. İnşallah bu sene başarılı oluruz. Samet Hoca ile onun için anlaştık’ şeklinde konuştu.

BAŞKA TAKIMLARI DA ARAŞTIRIN

Samet Aybaba’nın Sivasspor’da aldığı ücret ile Bursaspor’da alacağı ücret arasındaki farklılık sebebiyle çıkan eleştirilerin sorulması üzerine Ali Ay, ‘Alanya 3.5 milyon vermiş. Samet Hoca’ya son teklif olarak da 4.5 milyon gelmişti. Biz 850 bin Euro karşılığında anlaştık.

Euro’yu 5.80 olarak hesapladık ve 5 milyon TL verdik. Bugün Samet Hoca gibi kaç tane hoca var? Bunu değerlendirdiğimizde çok büyük bir para olduğunu düşünmüyorum. Diğer kulüpleri de araştırın millet ne paralara anlaşmış’ dedi.

BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR

Yeni yapılanmaya girdiklerini ifade eden Başkan Ay ‘Yeni kadro kuracağız, hocamız, scout ekibimiz değişti. Biraz daha dikkatli olalım. Le Guen çok değerli bir hocaydı. Arkasında da durdum. Eğer kalsaydı, transfer döneminde ismiyle daha işler yapabilirdik. Gidecek ve gelecek futbolcularla ilgili ismini kullanabilirdik. Artık yeni bir hocamız var. Çok fazla bilgi kirliliği oluyor. 

Bundan etkileniyoruz. Taraftarımız da etkileniyor. Biliyorsunuz hepimiz Bursaspor için uğraşıyoruz. İkinci defa bu görevin başındayım. Kongrede de söyledim, kucaklayıcı olacağım diye. Ama Bursaspor’un başarısı için hepimizin uğraşması lazım.’ şeklinde konuştu.

Transferde son durum!

Başkan Ali Ay, Temmuz’un ilk haftasına kadar 2 ya da 3 ismi kadrolarına katacaklarını söyledi. 

Bursaspor Başkanı Ali Ay, transferle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ali Ay ‘Transfer zamanında çok yazı çıkıyor. Hocamız 4 futbolcu istedi. 2 orta saha 1 kanat 1’de forvet. Elimizdeki bütçeye göre bu 3’te olabilir. Gidecek futbolculara da bağlı. Futbolcuların isimleri belli. Befouma’yla da ilgileniyorduk. 1 milyon Euro’ya imza atmış. Ankaragücü kardeş kulübümüz. Badji var, o biliniyor. Forvette 2-3 isim mevcut. Onlarla ilgili çalışmalarımız var. Kulüp olarak bakıyoruz. Temmuz’a kadar 2 ya da 3 ismi bitiririz diye düşünüyorum.’ diye konuştu. 

**

Almak kolay satmak zor

Kadrodan göndermeyi istedikleri futbolcuların son durumu hakkında bilgi de veren Ali Ay ‘Samet Hoca’nın çalışmak istemediği isimler Kembo, Delarge, Joshua John ve Sercan Yıldırım. Maliyetli futbolcular. Umarım üstesinden geliriz. Almak kolay ama satmak çok zor. Dünya Kupası’nda oynayan futbolcularımız da var. Onlarla da ilgili gelişmeler olabilir’ dedi. 

**

Futbol direktörü için acele etmiyorum

Mustafa Er’in istifasının ardından yeni bir futbol direktörü için arayışlara başladıklarını belirten Ali Ay ‘Çalışmamız var. Ama hemen olsun da istemiyorum. Zor bir seçim. Mustafa Hoca’nın gitmesine en çok ben üzüldüm. Daha önce bu işi yapmış futbolu bilen tecrübeli ya da eski futbolcularımızdan biri de olabilir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X