‘Samimiyet ve iyi niyeti kaybettik’

Türk futbolu ve milli takımın gidişatı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bütün antrenörlerin korkarak çalıştığını ve üretken olamadığını belirterek, ““Sevinci ve üzüntüyü paylaşmayan bir millet haline dönüştük.

‘Samimiyet ve iyi niyeti kaybettik’
Bursaspor Teknik Patronu Şenol Güneş, Türk futbolunun gidişatını değerlendirdi. Milli takım olayın tepesi olduğunu söyleyen Güneş, “ben kulüp görevlisiyim Bursaspor’un sorumlusuyum. Bursaspor da tüm Bursa ve Bursasporluların takımı. Milli takım ise hepimizin takımı. Tepedeki Milli takımın iyi örnekleri, başarısı bizi mutlu eder. Onun başarısı da başarısızlığı da bizimdir. Fatih hoca gerekli açıklamaları yapar ama biz milli takıma futbolcu gönderen bir kulüp çalıştırıcısı olarak yorum yapabiliriz. Birilerini suçlayarak başarılı sonuçlar alamayız. Oyuncular ve teknik heyet üzerinden hesaplar görerek sonuçlara gitmek istiyoruz. Sistemden kaynaklanan sorunlar var. Türk futboluyla ilgili Milli takım ile ilgili yapısal bozukluklar var. Burada özellikle güzel şeyleri sunmak yerine kötü şeyleri sunuyoruz. Evet Türk Milli takımının 3 maçta aldığı puan kötü bir sonuçtur. Buna hepimiz üzüldük. Hani zaman zaman kızıyoruz işte orada kontrolü kaybediyoruz. Biz sonuçlar üzerinden yol hatırası çizmeye çalışıyoruz. Oysa o haritaların başta çizilmiş olması gerekiyor. Bu kulüp için de geçerli. 9-10 puan alsaydık, hatalarımız varsa düzeltecek, doğrularımız varsa onları sürdürmeye devam edecektik. Şuan da baktığınız zaman milli takım ile ilgili herkes konuşuyor. Herkes fikir üretiyor, değişmesini istiyor. Ama kimse kendi düşüncesinin değişmesini istemiyor. Bu yapıdan sağlıklı bir ortam çıkmaz. Başkalarını değiştirmek yerine kendimizi, düşüncelerimizi değiştirmemiz gerekir. Milli takım üzerinden çok fazla muhakeme yapmak istemiyorum. O konu ile ilgili sorumlular konuşacaktır. Onlar eleştirilmeli, ama onları suçlayarak yok ederek hiçbir şeye varılmaz. Ben bunu en çok yaşayan biri olduğum için o konulara çok girmek istemiyorum. Birileri bir bedel ödeyecek. Sonuçta bir yere varmak lazım. Milli takım şuanda aldığı sonuçlar itibariyle başarısız. Biz o kadar kötü bir takım değiliz. Bu futbolcular bunu hak etmiyor” diye konuştu.
Hakan Şükür, altın ayak ödülünü aldığını hatırlatan Güneş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu, gündeme ne kadar girdi? Neden? Biz ortak değerlerimizi kaybettik. Kişisel bakıyoruz. Birine kızıyorsak onu yok ediyoruz. Hakan’ın Türk futbolunun çok önemli değerlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Uluslararası ödül alan bu oyuncuyu biz ürettik. Ürettiğimiz oyuncuya sahip çıkamıyor, bunun başarısını paylaşmıyoruz. Çünkü bir hesap görüyoruz. Hep kelle istiyoruz. Bunları düzeltmemiz gerekir. Bunları düzeltmezsek hiçbir yere varamayız. Bugün milli takımın başarısızlığına ne kadar üzülüyorsak, Hakan Şükür’ün aldığı ödüle de sevinip gurur duymalıyız. Tıpkı geçmişte başarıyı yakalamış milli takımlarımız gibi. 2008 yılında 2002 yılında bu milli takımlarımız başarılı oldu. Alınmayan sonuçlar üzerinden antrenörü değiştirerek sonuç aramak doğru değil. Antrenörün daha iyi çalışmasını sağlayarak sonuçlar alabiliriz. Biz bunu değiştirme üzerine kurduk ve bütün antrenörler de korkarak çalışıyor. Üretken olamıyor. O yüzden bu yapısal reformları yapmadan bu işler düzelmez. Sevinci ve üzüntüyü paylaşmayan bir millet haline dönüştük. Etrafımızda savaşlar var. İçimizde bizde de gerginlik var. Bu gerginliği nasıl çözeceğiz? Biz çözeceğiz. Başkası çözmeyecek. Ama biz bir araya geliyor muyuz? Hayır. Samimiyet ve iyi niyeti kaybettik. Bu futbolda da böyle. Birleşik kaplar içinde hepimiz birbirimizden etkileniyoruz. Havuzun içindeki balıklar düşünün, eğer su kirliyse ne kadar sağlıklı balıklar da havuza atsanız, balık bundan etkilenecektir. Biz bu havuzun içindeysek havuzun suyu da düzeltmek gerekir. Kirli suyu değiştirmek gerekir”

 

Milli takım ile ilgili başarısızlığa üzüldüğünü ifade eden Şenol, “Fatih hoca bir üzülüyor ise ben üç üzülüyorum. Bu bir kişinin kaldıracağı bir şey değildir. Kimse da o kahramanlığı oluşturmasın. O oluşturanların suçudur. Kimse kahraman da değildir hain de değildir. Ozan ile ilgili yazılar yazıldı. Bu çocuğun şuanda hiçbir yanlışı yok. Aldığı para düşük yaptığı iş büyüktür. Doruya doğru oynuyor ve takımın has oyuncusu. Şuan Ozan’ın yazıya değil çalışmaya ihtiyacı var. Ozan’ın hiçbir yanlışı yok. Ve takımın has oyuncusu. Şuan Ozan’ın yazılmasına değil, çalışmaya ihtiyacı var. Milli takıma ben ne kadar futbolcu gönderirsem ben de kendimi o kadar eksik hissetmem” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X