‘Şampiyon’ 18 bin liraya satıldı

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Bursa’daki kurban pazarlarında hareketlilik artarken, ağırlığıyla ve fiyatıyla dikkati çeken yaklaşık 1,5 tonluk dana, 18 bin liradan satıldı.

‘Şampiyon’ 18 bin liraya satıldı

Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, yaptığı açıklamada, kentin iki farklı yerinde kurulan kurban pazarlarında hareketliliğin başladığını, hafta sonunda daha fazla yoğunluk yaşanmasını beklediklerini söyledi.

 

Merkez Yıldırım Belediyesi ve Bursa Kasaplar Odası işbirliğiyle İsabey Modern Kurban Satış Yeri ve Yunuseli Mahallesi’nde kurulan pazarda vatandaşlara hizmet verildiğini dile getiren Yıldız, “Kurbanlık fiyatlarında geçen yıla oranla yüzde 25 civarında bir artış söz konusu. Vatandaşlar tedirgin olmasın. Kasaptaki et fiyatına kurbanlık satıyoruz” dedi.

 

İlgi odağı kurbanlık satıldı

 

Yunuseli Hayvan Pazarı’nda ilgi odağı haline gelen 1,5 tonluk “şampiyon” adlı dananın sahibi Ahmet Ağıl, Muş’tan geldiğini belirterek, “Şampiyonu, 20 bin liradan satışa çıkarmıştık. 18 bin liraya verdik. Bu hayvanımıza özenle baktık. Bu yıl satışların iyi olmasını bekliyoruz. Piyasada kurbanlıklar azaldı. Geçen sene bu pazarda 400 çadır kurulurken bu sene sayı 200’e indi. Piyasada hayvan bulamıyoruz” diye konuştu.

 

Kurbanlık satan Enver Oral ise Muş’tan geldiğini ifade ederek, 20 büyükbaş hayvan getirdiğini, kurbanlıklarını 8 ile 13 bin lira arasında satışa sunduğunu kaydetti.

 

Hayvanları istedikleri fiyata veremediklerini dile getiren Oral, “Ama vatandaşı sevindirmeye çalışıyoruz. Onların istediği oluyor. Bu sene kurbanlık az olduğu için fiyatlarda biraz fark var. Öyle düşünüyorum ki burada hayvan kalmayacak ve herkes elindeki malı bitirecek” ifadesini kullandı.

 

Özgür Eryılmaz da küçükbaş hayvanlarını Afyonkarahisar’dan getirdiğini belirterek, “Bu sene kurban satışlarının iyi olduğunu görüyoruz. İnşallah kimsenin hayvanı kalmaz, satılır. Küçükbaş hayvanlar 550 liradan başlıyor bin 100 liraya kadar yükseliyor. 100 hayvan getirdim şimdiye kadar 20 tanesini sattım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X