Sanatseverleri buluşturan sergi

Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi ve Kültür Topluluğu tarafından organize edilen Metin Önal’ın Mitologya Resim Sergisi Mete Cengiz Kültür Merkezin’de izlenime açıldı.

Sanatseverleri buluşturan sergi

Resim öğretmeni Metin Önal’ın 5. kişisel sergisi olan Mitologya, mitolojik kadın karterlerin tuvale yansımasından oluşmuş. 30 Nisan- 3 Mayıs arasında sanarseverlerin ziyaretine açık olacak sergide 21 resim bulunuyor.

Serginin açılışına UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümü hocalarından Dr. Filiz İnanan, Doç. Dr. Doğan Yavaş ve Arş. Gör. Sevgi Ötünç ile Tıp Fakültesi Sekreteri Suat Apaydın ve çok sayıda sanatsever katıldı. Antik Yunan Mitolojisindeki efsanelerin tabloların çıkış noktasını oluşturduğunu belirten Metin Önal, “Buradaki sonsuz ve zengin evrenin oldukça cazip bir etkisi olmuştur.

3800860-whatsapp_image_2019-05-01_at_14_40_34__54348.jpg

Birçok bilinen hikayeyi farklı bir şekilde anlattım,ayrıca bazı bilinmedik hikayeleri de resmetmiş oldum.Bunları yaparken yaygın bilinen sadece  fırça yağlıboya kullanmadım.Artık uzun zamandır fırça yağlıboya dışında birçok değişik araç gereçlerle çalışıyorum.Fırça birçok etkiyi vermekte oldukça yetersiz olduğundan ,ayrıca plastik parçalar,kırık yumurta kabukları,toz parçacıkları,tutkal,yapıştırıcı,naylon,spatula, zımpara vb. malzemeleri değişik efektleri elde etmede kullanıyorum.

Bunun yanısıra ,yağlıboya dışında akrlik boya,pastel ve karakalem kullanmaktayım, ancak değişik plastik efektler alabilmek için bunları zaman zaman birbirleriyle farklı oranlarda karıştırıp oluşan yeni boyayı tuvalde kullanıyorum.Ancak bu bir süreçtir ve gelecekte daha farklı plastik etkiler keşfedebilmek için çalışmalarıma devam edeceğim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X