Sanayi üretimi temmuzda hız kesti

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,3 artış gösterdi.

Sanayi üretimi temmuzda hız kesti

Takvim etkisinden arındırılmış  sanayi üretimi, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,3 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmışsanayi üretimi ise bir önceki aya göre ise yüzde 1,5 azaldı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. 

Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış hesaplamada, temmuzda bir önceki aya göre madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 1,2, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 3,1 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 2,4 geriledi.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,3 artış gösterdi. 

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde yıllık bazda, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 3 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,2, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,4 artış kaydetti.

Beklentiler

AA Finans ” Sanayi Üretimi Beklenti Anketi”ne katılan ekonomistler, temmuzda arındırılmamışsanayi üretim endeksinin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,18 artmasını bekliyordu.

Ekonomistler, temmuzda takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin yıllık yüzde 3,32, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ise bir önceki aya kıyasla yüzde 0,39 artmasını tahmin etmişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X