Şanghay’da ailelere izdiham tazminatı

Çin’in doğusundaki Şanghay kentinde yeni yıl kutlamalarında çıkan izdihamda hayatını kaybeden 36 kişinin ailelerine yüz otuzar bin dolar tazminat ödeneceği bildirildi.

Şanghay’da ailelere izdiham tazminatı

Şinhua ajansının haberinde, Şanghay’daki yılbaşı kutlamalarında hayatını kaybedenlerin ailelerine sekiz yüzer bin yuen (yaklaşık 130 bin ABD Doları) ödenmesinin yanı sıra olayda yaralananlara da belirli miktarlarda tazminat verileceği belirtildi.

Soruşturmalarda, olayın meydana geldiği bölgenin bağlı bulunduğu Huangpu İlçe Konseyi Sekreteri Cou Vey ve Kaymakam Pıng Song’un da aralarında bulunduğu 11 kişinin “yeterli önlem almadıkları ve organizasyon zaafı gösterdikleri” gerekçesiyle dün görevden alındığı açıklanmıştı.

Kentte 31 Aralık gecesi yılbaşı eğlenceleri sırasında halkın üzerinde eğlendiği bir platform çökmüş ve çıkan izdihamda 36 kişi hayatını kaybetmişti. Kaza sonucu 40’ı aşkın kişi de yaralanmıştı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, olayın ardından yaptığı açıklamada, konuyla ilgili soruşturmanın hızlı yürütülmesi talimatını vermişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X