Santral  tepkisi sürüyor 

Köyüne yapılması düşünülen biyokütle enerji santraline karşı çıkan Karaağız’lılar, Atatürk Anıtı önünde toplanıp Bursalılar’dan destek istedi.

Santral  tepkisi sürüyor 

HATİCE DAL

Büyükorhan’a bağlı Karaağız Köyü’nde biyokütle enerji santralinin yapımına karşı çıkan köylüler, çalışmalara engel olmak için 5 ay önce şantiye sahasında nöbete başlamıştı. ‘Santral istemiyoruz’ diyen köylülerin nöbeti 150. gününü doldurdu.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, seslerini duyarabilmek için dün Heykel’deki Atatürk Anıtı önünde toplandı. CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Yüksel Özkan ve CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş da destek için dünkü etkinlikte köylülerin yanında yer aldı.

Ellerinde ‘Zehir solumak istemiyoruz’, ‘Karaağaç bizimdir bizim kalacak’, ‘Yetkilileri göreve davet ediyoruz’, ‘’Köyümüzde temiz hava, temiz su, temiz doğa istiyoruz’ yazılı dövizler taşıyan kalabalık, verdikleri mücadelede Bursalıları da desteğe çağırdı. 

KÖYÜMÜZÜ KORUYACAĞIZ

Karaağız köylüleri adına konuşan Mesut Korkmaz, santral yapımına engel olmak için başlattıkları mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek “Şehre göç etmemeye, ne olursa olsun köyünde yaşamaya uğraşan biz Bursalılar o dağları, ovaları vatan saydık ve sonuna kadar koruyacağız. Gözünü para bürümüş kişiler bizleri ata topraklarımızdan kovmak istiyorlar. Ama, biz buna izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Nöbetlerinin 150. gününde olduğunu hatırlatan Karaağız Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayri Sönmez ise, “Haklı olduğumuzun konunun üzerine gideceğiz. Bizler sağlığımızdan olmamak adına, gelecek neselliremizi de kurtarmak için çaba gösteriyoruz” dedi.

Nisan ayında bu konuyu TBMM’ye taşıdıklarını belirten CHP Milletvekili Erkan Aydın da, “Bütün halkımız Karaağız’da yapılacak olan santrale karşı. Bizde onların yanında yerimizi aldık. Haklı bu mücadelemiz, kazanana kadar devam edecek. Köylünün istemediği bir şeyi o köye yapmaya kimsenin gücü yetmeyecek” diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X