Sarıkamış şehitleri, Bursa’da anıldı

Sarıkamış şehitleri, 100’üncü yıl dönümünde Bursa’da Uludağ’ın eteklerindeki Zeyniler Köyüne yürüyüş yapılarak anıldı.

Sarıkamış şehitleri, Bursa’da anıldı

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyona Bursa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Vali yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi İzcilik Kulübü, Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Bursalı dağcılardan oluşan yüzlerce kişi katıldı. Teleferik istasyonundan Zeynilere başlayan yürüyüş öncesi düzenlenen törende konuşan Bursa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, “Türkiye bu günlere gelmesinde çok bedeller ödendi. Bu bedel ödeyen şehitlerimize vefa borcumuzu ödemek üzere böyle bir organizasyonda bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye’de birlik ve beraberliği çok önemli. Şehit ve gazileri şükranla anıyoruz” diye konuştu.

Toplamda 6 kilometre yol yürüyen vatandaşlara Zeyniler Köy Konağında çay ikramı yapılmasının ardından geri dönüldü. Bursalı dağcılardan 102 kişilik ekip Osmanlının tarihi köyü Cumalıkızık’a yürüyüşe devam etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X