‘Savaş istemiyoruz ama yanıt vermeye hazırız’

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr, Suudi petrol tankerlerine ‘sabotaj’ düzenlenmesi sonrası bölgede savaş istemediklerini ancak taraflar savaşı seçerse de tüm güçleriyle yanıt vermeye hazır olduklarını söyledi.

‘Savaş istemiyoruz ama yanıt vermeye hazırız’

Gazetecilere açıklamalarda bulunan El Cubeyr, ”Krallığımız bölgede bir savaş istemiyor ve bunu amaçlamıyor. Suudi Krallığı bu savaşı engellemek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Ancak eğer diğer taraflar savaşı seçerse tüm gücü ve kararlılığıyla karşılık verecek, kendisini ve çıkarlarını savunacaktır” dedi.

İRAN İDDİALARI REDDEDİYOR…

Bu arada, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz de Körfez’deki gerilimin tırmanmasını önlemek için Mekke’de 2 acil toplantı düzenlenmesi çağrısında bulundu. Geçtiğimiz hafta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kıyılarında ve Hürmüz Boğazı’nın girişinde bulunan Füceyre Limanı yakınlarında farklı ülkelerin bandıralarını taşıyan 4 gemi hedef alınmıştı. Riyad, 2 petrol tankerinin hasar gördüğü ‘sabotaj saldırısının’ emrini Tahran’ın verdiğini öne sürmüştü. Tahran ise bu iddiaları reddetmişti. Hürmüz Boğazı ve limanı, yakıt ikmali için kritik önemde ve on yıllardır çeşitli gerginliklere sahne oluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X