Savaş uçakları sahura kaldıracak

Endonezya’daki savaş uçakları, Cava adasındaki Müslümanları ramazan ayı boyunca sahura uyandırmak için imsak vaktinden önce alçaktan uçarak davulcu görevi görecek.

Savaş uçakları sahura kaldıracak

Endonezya Hava Kuvvetleri, savaş uçakları ramazan ayı boyunca insanları sahura uyandırmak için alçak uçuş gerçekleştireceğini açıkladı. Endonezya Hava Kuvvetleri sözcüsü Sous Yauris, ”İmsaktan önce insanları sahura uyandırmak zor bir görevdir. Bu pilotlarımızın gece uçuş becerilerini korumasına yardımcı oluyor. Sabah 10’dan sonra oruçlu olan pilotlarımıza uçuş izni verilmiyor” dedi.

Ancak halkın tamamı bu uygulamaya pek sıcak bakmıyor. Bazı Cava adası sakinleri uçağın sesine itiraz ederek, ”Nüfusun tamamının Müslüman olmadığı ve oruç tutmadığı göz önüne alınırsa, bunun gerekli bir uygulama olduğunu düşünmüyoruz. Bu saatler diğer dine mensup olan kişiler için dinlenme saatleridir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X