‘Savaşmadan zafer kazandı’

Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Die Welt’te yayımlanan bir makalede, Rusya lideri Putin’in Suriye’de “savaşmadan zaferler kazandığı” değerlendirmesi yapıldı. 

‘Savaşmadan zafer kazandı’

Yazıda, son gelişmelerle dünyada jeopolitik durumun radikal şekilde değiştiği, ABD birliklerinin bölgeden çekilmesiyle Putin’in Ortadoğu’daki iktidar savaşında artık rakipsiz kaldığı yorumuna yer verildi.

Die Welt yazarlarından Michael Stürmer, “Putin pek çok askeri liderin tarih boyunca hayalini kurdukları başarıyı elde etti: Savaşmadan zafer kazandı” dedi. Putin’in Baltık Denizi’nden Karadeniz’e kadar olan bölgede jeopolitik güç çizgisini değiştirdiğini belirten yazar, “Şimdi de Trump’ın Suriye’den birliklerini çekme kararıyla hiçbir şey ve hiç kimse (ne Çin, ne ABD, hatta NATO bile) Putin’in ‘yakın bölge’sinde ve Avrasya güvenlik bölgesindeki iktidar savaşında ‘büyük oyun’a devam etmesini engelleyemez. Bu, 1989-1990’da Rusya’nın tümüyle yenildiğinin sanıldığı bir oyun” değerlendirmesini yaptı ve ekledi: “Durum radikal olarak değişti.’
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X