Savcıyı ifşa ettiği iddiasıyla tutuklanan polise tahliye

Bursa’da, Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Mücadele Soruşturma Bürosu tarafından kendisine gönderilen çağrı kağıdını sosyal medyada paylaştıktan sonra gözaltına alınarak tutuklanan gazi polis memuru M.E.K., çıktığı ilk duruşmada tahliye edildi. 

Savcıyı ifşa ettiği iddiasıyla tutuklanan polise tahliye

İHA’nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde korumalığını yaparken geçirdiği trafik kazasında ölümden dönen, ‘Devlet Övünç Madalyası’ sahibi gazi polis memuru M.E.K., Bursa Adliyesi’nde görev yaptığı dönemde FETÖ/PDY’ye yönelik mücadelede gördüğü eksiklik, çarpıklık ve yanlışlıkları Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) bildirdi.

İddiaya göre, M.E.K. bu konuda yaptığı başvuruları sosyal medyada da paylaştı. Bunun üzerine M.E.K.’e Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Mücadele Soruşturma Bürosu’ndan şüpheli olarak ifadesine başvurulmak üzere çağrı kağıdı gönderildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

2 çocuk babası M.E.K., adına gönderilen şüpheli için çağrı kağıdını sosyal medya hesabında paylaştı. Sosyal medyadaki paylaşımda çağrı kağıdında cumhuriyet savcısının adının da görünmesi nedeniyle, ‘terörle mücadele edenleri ifşa etmek’ suçlamasıyla M.E.K. hakkında soruşturma başlatıldı.

TUTUKLANDI

Gözaltına alınan M.E.K., savcı tarafından sevk edildiği Bursa Nöbetçi 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’nde Terörle Mücadele Yasası 6’ncı Maddesi’ne göre ‘terörle mücadele edenleri ifşa etmek’ ve ‘hakaret’ suçlarından tutuklandı.

TAHLİYE KARARI

Bursa 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıkan ve hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istenen 25 yıllık gazi polis memuru M.E.K., savunmasında, suçlamasına dayanak olan paylaşımını terör şüphelisi olarak hakkında başlatılan soruşturma nedeniyle duyduğu şaşkınlığa bağlı olarak paylaştığını, kimseye hakaret ya da hedef göstermek gibi bir kastının olmadığını söyleyerek tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, yaklaşık üç aydır tutuklu bulunan M.E.K.’i, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X