Savcıyım diyerek polisleri kandırdı

Adana’da polisi arayıp kendisini savcı olarak tanıtan suç makinesi şahıs, ismini verdiği 2 arkadaşını gözaltına aldırdı.

Savcıyım diyerek polisleri kandırdı

Operasyondan sonra savcılığın böyle bir talimatı olmadığını anlayan polis, “şaka yaptığını” söyleyen şüpheliyi tedavi gördüğü hastenede yakaladı.

İddiaya göre, Adana’da 155 Polis İmdat Hattı’nı 14 Nisan’da arayan Nedim M. (24), kendisini Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli savcı olarak tanıttı. Nedim M., arkadaşları olan E.Y. ve F.M. isimli kişiler hakkında yakalama emri olduğunu belirtip adreslerini verirken, polis ekipleri ise bu kişileri gözaltına aldı.

Daha sonra şahısların yakalandığı savcılık aranarak bilgi verildi ancak savcınını böyle bir talimat vermediğini söylemesi üzerine soruşturma başlatıldı.

51 SUÇ KAYDI VAR…

155 Polis İmdat Hattı’nı arayan kişinin Nedim B. olduğu belirlendi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Nedim B., motosiklet kazası sonrası tedavi için gittiği Adana Devlet Hastanesi’nde dün yakalandı.

Emniyete götürülen zanlı, buradaki sorgusunda, 2 arkadaşına şaka yapmak istediğini ve bu nedenle kendisini savcı olarak tanıttığını söyledi.

Dolandırıcılık, hırsızlık ve cinsel istismar suçlarından 51 ayrı suç kaydı olduğu da ortaya çıkan Nedim M., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

POLİS: ANLAMIŞTIK…

Emniyet kaynakları ise, ‘savcıyım’ diyen zanlının yalan söylediğini polis ekiplerinin anladığını ve uygulanan plan çerçevesinde yakalandığını bildirdi. 2 kişinin gözaltına alınmış gibi emniyete götürüldüğünü belirten polis yetkilileri, zanlının da polis takibinden kaçarken motosikletle kaza yaptığını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X