‘Sayıların Efendisi’ oyunuyla ödüllerin efendisi oldu

Gençlerin eğlenceli bulmadığı ve zorlandığı konuları keyifle anlamalarını isteyen matematik öğretmeni Bilgen Demirtaş, yeni tasarladığı matematik ve strateji oyunu ‘Sayıların Efendisi’yle büyük bir başarıya imza attı. 

‘Sayıların Efendisi’ oyunuyla ödüllerin efendisi oldu

HATİCE DAL

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş tarihsel zenginliklerinin de yer aldığı oyunu oynayanları heyecanlı bir yolculuğa ortak eden Demirtaş, ‘‘Oyunumuzda matematiksel kazanımları keyifle pekiştiriyoruz ve yerel değerlerin bilincinde olarak çocukların daha fazla merak etmelerini sağlıyoruz. Tarihsel zenginlikler ve bunların farklı matematik konularıyla bağdaştırılabilirliği açısından üretkenliğe açık bir oyun tasarladık” dedi. 

ÖDÜL ÜSTÜNE ÖDÜL…

Matematik öğretmeni Bilgen Demirtaş’ın bu başarısı ülke sınırlarını da aştı. Sayıların Efendisi ile ilk olarak Türkiye’deki yarışmalara katılan Bilgen Demirtaş, önce Türkiye Bilişim Vakfı KOD Ödülleri Eğitim Oyunu Geliştirme Yarışması Oyun Fikri Kategorisi’nde Türkiye birinciliği aldı. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Materyal Geliştirme Yarışması’ında Başarı Ödülü’ne layık görülen Demirtaş, ardından Danimarka’da düzenlenen 2019 Uluslararası Eğitsel Oyunlar Yarışması’nda eğitimde öncü bir çok ülkeyi geride bırakarak önce kendi kategorisi olan kutu oyunlarında sonrasında da tüm kategorilerde birincilik elde etti.

DİSİPLİNLERARASI FİKİRLER…

Demirtaş ayrıca, Güney Danimarka Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve daha öncesinde Türk finalistin yer almadığı yarışmada ‘Sayıların Efendisi’ ile tüm kategorilerde de Türkiye’nin adını duyurdu.  Demirdaş, tüm finalistlerin Avrupa Üniversiteleri, Avrupa Birliği Fonu veya özel şirketlerce desteklendiği organizasyona kendi imkanlarıyla katılarak bu başarıya ulaştı. Yeni bir eğitim anlayışına hizmet eden Sayıların Efendisi’nin büyük ilgi gördüğünü belirten Bilgen Demirtaş, şunları kaydetti: ‘‘Bir kutu oyununa disiplinlerarası uygulamara yönelik birçok fikir sığdırdım. Oyunlarla matematik alanında çalışmalarımı sürdürüyorum. Türkiye’yi temsil etmek benim için son derece gurur verici. Daha öncesinde herhangi bir Türk finalist yer almadığı için Uluslararası Eğitsel Oyunlar Yarışması’nda Türk bayrağı bulunmuyordu artık bayrağımızın bu yarışmalarda yerini aldı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X