Seçim maratonu

Geçtiğimiz yıl ekim ayında yapılması planlanan ancak ertelenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı tüm oda ve borsalarda seçimler başladı.

Seçim maratonu

CEMAL KIRGIZ / AYHAN FİDAN

 

Gemlik Ticaret Borsası’nın 14. Olağan genel kongresi de dün yapıldı. Mevcut Başkan Özden Çakır, oy kullanan 165 üyenin 110’unun oylarını alarak yeniden başkan seçildi.

Rakibi Erkan Eren’in listesi ise 55 oyda kaldı. Ticaret Borsası Merkez binasında yapılan kongrede yeniden başkanlığa seçilen Çakır, 2. Kez yönetim kurulu başkanlığı yapmaya hak kazandı.

5 dönemdir Borsa yönetimlerinde başkan yardımcılığı dâhil pek çok görevi başarıyla yerine getiren Özden Çakır, hizmet ve yatırımları sürdüreceklerini söyledi.

 Özden çakır Başkanlığındaki yeni Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeliklerine, Doğan Zeytincilik, Ekin Zeytincilik, Nursan Zeytincilik, Erdal Kayalı, İlhan Acar, Tatcan Gıda, Rem Gıda, Alan Zeytincilik, Cevat Yazıcı, Ali Öztürk, İbrahim Peker, Hayrullah Esen ve Mustafa Gündoğdu seçildi. 

BERTAN’IN LİSTESİ KAZANDI

Bu arada Karacabey Ticaret Borsası’nda da dün başkanlık seçimi yapıldı. Borsanın yeni başkanını seçmek için 2 listenin yarıştığı seçimde mevcut başkan Murad Bertan’ın listesi en fazla oyu aldı.

İlçe Seçim Kurulu gözetimindeki seçimde, 110 üyeden 101’i sandık başına gitti. 101 oyun 1’i geçersiz sayılırken Murad Bertan oyların 58’ini, Oğuz Karabatı ise 42’sini aldı. 

Ticaret Borsası’nın 14 asıl üyeden oluşan meclisinde Halit Elbir, Celali Kavaz, Rafet Sarısakal, Sezgin Can, Tuncay Karagöz, Ali İhsan Aydın, Mutlu Demir, Tamer Gündağ, Murat Efe, Fatih Kaçar, Fatih Burhan yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X