Seçimler yenilenecek

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales Amerikan Devletleri Örgütü’nün (ADÖ) seçim gözlem raporunu açıklamasının ardından devlet başkanlığı seçimlerinin yenileneceğini duyurdu. Morales ayrıca seçim kurulu üyelerinin de değiştirileceğini açıkladı.

Seçimler yenilenecek

ADÖ’nün raporu 20 Ekim’de yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde ‘açıkça manipülasyon” yapıldığını ortaya koymuştu. Raporda “Bilgisayar sistemindeki manipülasyonlar öyle bir boyutta ki bunun Bolivya devleti tarafından işin temeline inecek şekilde derinlemesine soruşturulması ve bu ciddi vakada sorumluluk gösterilmesi şarttır” ifadelerine yer verilmişti.

ADÖ seçimin ilk turunun geçersiz sayılması ve yeniden seçim sürecine gidilmesi gerektiğini duyurmuştu. Merkezi Washington’da bulunan ADÖ, Amerika kıtasında toprağı bulunan 35 ülkenin temsilcilerinden oluşuyor.
Bolivya’da seçimlerden sonra başlayan gösterilerde muhalifler, 4. kez Devlet Başkanı seçilen Evo Morales karşıtı protestolarına devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X