Şehir Hastanesi’nde anne sütü eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü, anne sütünün teşviki çalışmaları kapsamında ebe ve hemşirelere yönelik eğitim programı düzenledi.

Şehir Hastanesi’nde anne sütü eğitimi

Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen eğitime Bursa’daki kamu ve özel hastanelerden 24 ebe ve hemşire katıldı. Üç gün süren eğitim sonunda katılımcılara hasta konferans salonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ve Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Dursun Topal da katıldı.

“BU KONUDA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”…

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Sağlık Bakanlığı tarafından hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler’ programı yürütüldüğünü kaydederek, temel hedeflerinin anne ve çocuk sağlığını korumak olduğunu bu kapsamda anne sütünden taviz vermeyeceklerini söyledi. Bebeğin sağlıklı gelişimi açısından ilk altı ay yalnızca anne sütü ile beslenmesinin gerekli olduğunu ifade eden Akan, “Sağlıklı beslenmenin ilk adımı hayata anne sütü ile başlamaktır. Anne sütüyle beslenmeyen bebekler, bağışıklık sistemi yeterince gelişmediği için maalesef enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı savunmasız kalabiliyorlar. Bu yüzden anne sütüyle ilgili farkındalık çalışmaları daha anlam ve önem arz ediyor” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X