Şehir Hastanesi’ne ulaşım için yeni öneri

Şehir Hastanesi’ne ulaşım için çözüm öneren İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak, “Acemler’den yapılacak ring servisleri yerine, Bursaray’ın Emek ve Üniversite’deki son duraklarına otobüs aktarma noktası yapılmalı.

Şehir Hastanesi’ne ulaşım için yeni öneri

Ayrıca bütünleşik sistem kurularak trenden inen yolculardan ekstra otobüs ücreti alınmamalı” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Doğanköy mevkiinde inşaa edilen Şehir Hastanesi hizmete girdiğinde günlük 40 bin insan sirkülasyonunun beklendiğini belirterek, şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 25 kilometre olan bu dev sağlık tesisine ulaşım için hala yeterli bir çalışmanın yapılmadığına dikkat çekti.

Hastaneye ulaşımın sağlıklı yapılabilmesi için Ulaştırma Komisyonu üyeleri ile birlikte öneri hazırladıklarını vurgulayan Albayarak, hastane inşaatı ile eşzamanlı olarak hafif raylı sistemin uzatılma çalışmasının yapılması gerektiğini ancak bunun yapılmadığını söyledi. 

“RİNG TRAFİĞİ YOĞUNLAŞTIRIR”…

Hastaneye ulaşım için ilk etapta yetkililerin; Acemler Kavşağı’ndan Şehir Hastanesi’ne kısa aralıklarla ring servislerinin konulacağı açıklamasını yaptığını hatırlatan Albayrak, “Acemler, kentin trafik yoğunluğunun en fazla olduğu bölge. Ayrıca stadyum ve yapımı devam eden Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin oluşturacağı yoğunluğa Şehir Hastanesi için konulacak ring servisler de eklenince ortaya çıkacak insan ve taşıt sirkülasyonuyla Acemler bölgesi daha da sıkıntılı bir duruma gelecektir” diye konuştu. 

“BÜTÜNLEŞİK SİSTEM KURULMALI”…

Acemler’den yapılacak aktarma yerine Bursaray’ın Emek ve Uludağ Üniversitesi’ndeki son duraklarına ring otobüsler için aktarma istasyonu yapılmasını öneren Albayrak, “Yani ring otobüsleri Acemler yerine Emek ve Üniversite istasyonlarına gitmelidir. Ayrıca, Şehreküstü durağında uygulandığı gibi bütünleşik sistem kurularak trenden inen yolculardan otobüs için ekstra bir ücret alınmamalıdır. Eğer alınırsa toplu taşıma cazibesini yitirecek, insanlar özel aracıyla Şehir Hastanesi’ne gitmeyi tercih eder ve  bu da hem trafik hem otopark sorunu doğurur” dedi. 

“BAKANLIK DESTEK OLMALI”… 

Bu sürecin hızlandırılması için Bursa’ya devlet desteğinin de  şart olduğunu vurgulayan Albayrak, Şehir Hastanesi’nin rantabl olarak kullanılabilmesi ve vatandaşın sağlık hizmetine en kısa zamanda ulaşabilmesi için ulaşımla ilgili bu yatırımların Büyükşehir Belediyesi bütçesinden değil bakanlıklar tarafından karşılanmalıdır” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X