Şehir Kütüphanesi’nde restorasyon tamamlanıyor

Bursa’nın en yoğun kütüphanesi olan Setbaşı Şehir Kütüphanesi’nde bir yıldır süren tadilat çalışmaları tamamlanıyor.

Şehir Kütüphanesi’nde restorasyon tamamlanıyor

DERYA DEMİR

Kütüphanenin yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte hizmete açılması amaçlanıyor. Yılda 500 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan ve 7/24  hizmet veren kütüphanenin tadilata girmesi ile vatandaşlar Şehbenderler Konağı Kütüphanesi, Lale Şahin Paşa Çocuk Kütüphanesi, Alipaşa Oyuncak Kütüphanesi ve Hanımlar Lokali Kütüphanesi’nden hizmet alıyordu.

Bursa’daki vatandaşların büyük bir çoğunluğunun faydalandığı kütüphanenin ne zaman açılacağı merak konusuyken, kütüphanenin yeni eğitim öğretim yılının açılması ile birlikte hizmet vereceği öğrenildi.

KARTLI GEÇİŞ SİSTEMİ…

1998 yılından beri Bursalıların eğitim noktasında kaynak ihtiyacını karşılayan kütüphanenin eksiklikleri yapılan tadilat çalışmaları ile tamamlanırken, 52 bin 959 eserin bulunduğu kütüphanede yapılan çalışmalar neticesinde elektrik ve mekanik tesisatları yenilendi.

Diğer yandan kütüphaneye kartlı geçiş sistemi ve ilave güvenlik kameraları eklendi. Çıkabilecek yangına karşılık eserlerin korunmasına karşı yangın tesisatı da onarıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X