Şehit Halisdemir’in son anları güvenlik kameralarında

Darbeci general Semih Terzi’yi vurarak FETÖ’nün darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin davada, bilirkişilerin, güvenlik kamerası görüntülerinden elde edilen fotoğraflarla hazırladığı raporda şehidin son s

Şehit Halisdemir’in son anları güvenlik kameralarında

Darbeci general Semih Terzi’yi vurarak, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin davada, bilirkişilerin, güvenlik kamerası görüntülerinden elde edilen fotoğraflarla hazırladığı raporda, şehit Halisdemir’in Özel Kuvvetler Komutanlığındaki (ÖKK) son saatleri görülüyor.

Bilirkişilerce davanın görüldüğü Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen rapordaki fotoğraflar ve tespitlere göre, şehit Halisdemir, resmi araçla saat 20.39’da ÖKK kışlasına geldikten sonra, saat 20.41’de turnikelerden geçerek karargah binasına giriyor.

Şehit Halisdemir, sonraki fotoğraflarda, karargah binası içinde, Harekat Merkezi civarının da bulunduğu farklı yerlerde görülüyor.

Halisdemir’i saat 00.11’de karargah binasının birinci kat koridorunda gösteren fotoğrafta, sivil araçla silah ve teçhizatla kışlaya gelen 12 kişiden, eski astsubay başçavuş Uğur Demirtaş ve eski teğmen Bilal Tosun da bulunuyor. Aynı fotoğrafta Sezgin Güney, Ümit Koçak ve Ahmet Türe de yer alıyor.

Şehit Halisdemir’in, saat 01.04’te personel turnikesine açılan koridorda, nöbetçi astsubay kıdemli başçavuş Ahmet Karaslan’a ellerini açarak bir şeyler söylediği dikkati çekiyor.

Saat 01.05’te nöbetçi amirliğine geçen Halisdemir’in yanında Nedim Şahin ve Ahmet Türe’nin olduğu görülüyor.

Halisdemir, saat 02.13’te karargah komuta katında emir astsubayı odasından telefonla konuşarak koridora çıkıyor ve daha sonra aynı odaya dönüyor.

Halisdemir, bir dakika sonra karargah binası önüne çıkmak üzere birinci katın merdivenlerinin başında bulunuyor. Aynı fotoğrafta eski albaylar Ümit Bak ile Murat Aydın da merdivenin daha aşağı kısmında görülüyor.

Saat 02.14’te karargah binası önüne çıkan Halisdemir, saat 02.16’da cuntacı Semih Terzi’nin de yer aldığı timin arasına karışarak Terzi’ye ateş ediyor.

Ardından karargah binasının yanındaki ağaçlık alana doğru koşan Halisdemir’e, Terzi’nin ekibinde bulunan eski binbaşı Fatih Şahin tarafından ateş ediliyor.

Sonraki dakikalarda darbe girişimine karışan bazı askerlerin Halisdemir’in cenazesinin başına toplandıkları görülüyor.

Saat 02.50’de, daha önce karargah binasına götürülen yaralı Terzi, beraberindeki askerlerce GATA’ya sevk edilmek üzere helikopter pistine taşınıyor. Aynı karede, Ömer Halisdemir’in cansız bedeninin sırt üstü yerde yatar vaziyette bulunduğu dikkati çekiyor.

Zekai Paşa, Halisdemir’i alnından öpüyor

O dönem tümgeneral rütbesiyle ÖKK komutanlığı görevini yürüten Zekai Aksakallı, saat 10.18’de bir grup askerle şehit Halisdemir’in naaşının başına geliyor. Aksakallı, diz çökerek şehit Halisdemir’i alnından öperken görülüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X