Şehit Özcan Yıldırım anıtı açıldı

Çanakkale Zaferi 103. Yıldönümü dün Gemlik’te de törenlerle kutlandı. Tüm şehitlerin saygı ve minnetle anıldığı günde, 28 Ağustos 1994 tarihinde Bingöl’de şehit olan Jandarma Er Özan Yıldırım’ın anıtı da Büyükkumla Meydanı’ törenle açıldı.

Şehit Özcan Yıldırım anıtı açıldı

18 Mart Şehitler Günü anma programları kapsamında, Şehit Jandarma Er Özan Yıldırım’ın ilk olarak kabri ziyaret edildi. Ardından da, meydandaki anıtının açılışı yapıldı. Programlara Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş Gemlik Garnizon Komutanı Kıvanç Kerpişçi, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, İlçe Müftüsü M. Reşat Şavlı ve şehit aileleri katıldı.

Açılış programında ilk sözü alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 18 Mart Çanakkale Deniz Zafer ve Şehitler günü vasıtasıyla şehit ailelerine saygılarını sunarken, günün anlamına yönelik konuşma yaptı.

Ardından söz alan Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise, geçmişten bugüne vatan müdafasında şehit olanlara bu ülkenin minnettar olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından protokol tarafından kesilen kurdele ile şehit anıtı açıldı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X