Şehit polislere veda

Hakkari ve Mardin’de polis aracına yapılan bombalı saldırılarda şehit düşen Komiser Yardımcısı Oktay İzgi, polis memurları Serkan Çölkesen ve Sezgin Uludağ memleketlerinde toprağa verildi.

Şehit polislere veda

Hakkari’de polis aracına yapılan bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Serkan Çölkesen, Antalya’da toprağa verildi.

Şehidin baba evinin bulunduğu Kızıltoprak Mahallesi’nde taziye çadırı kurularak, mevlit okutuldu.  Antalya Valisi Muammer Türker ile İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul,şehit evini ziyaret ederek, baba Bayram Çölkesen’e taziyelerini iletti.

Ayakta durmakta güçlük çeken Çölkesen, oğluyla bir gün önce görüştüğünü belirterek, “Daha önce İstanbul’da görev yapıyordu. Yaklaşık dört yıldır polisti. Hakkari’ye gönüllü gitmişti. Üzüntülüyüz” dedi.

Van’dan gönderilen Serkan Çölkesen’in naaşı, Kızıltoprak Mahallesi’ndeki baba evine getirilerek, helallik istendi. Bu sırada, anne Hacer ile baba Bayram Çölkesen, şehidin tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü.

Şehidin bazı yakınları da hareket halindeki cenaze aracına çıkarak, tabuta sarıldı. Çölkesen’in naaşı, konvoy eşliğinde Uncalı Mezarlığı’na getirildi. Tabutun üzerine gül suyu döküldü.

İl Müftüsü Osman Artan’ın burada kıldırdığı namazın ardından şehidin naaşı omuzlara alınarak, taşındı. Çölkesen’in cenazesi, Polis Şehitliği’nde dualar eşliğinde toprağa verildi.

Kayseri şehidini uğurladı

Öte yandan Mardin’deki terör saldırısında şehit olan Komiser Yardımcısı Oktay İzgi (40), Kayseri’de defnedildi. 

Mardin’deki törenin ardından havayoluyla Kayseri’ye getirilen Şehit İzgi’nin naaşı, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu. 

Bir süre burada bekletilen İzgi’nin naaşı daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla kortej eşliğinde Osmanlı Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Bu sırada İzgi’nin fenalık geçiren yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. 

Helallik alınmasının ve dua edilmesini ardından şehidin cenazesi Hunat Camisi’ne götürüldü. 

Şehidin yakınları ile kardeşi Kutlay İzgi, tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin oğulları Hikmet Can (6) ve Eymen (3) de törene katıldı. Eymen’in, ağabeyine babasının fotoğrafını göstererek “Bak babam” demesi törendekileri duygulandırdı. 

İzgi’nin naaşı burada gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin fotoğrafı ile tabutunun üzerine örtülen Türk Bayrağı ise Vali Orhan Düzgün tarafından kardeşi Kutlay İzgi’ye teslim edildi.

Şehit Uludağ Isparta’da toprağa verildi

Mardin’deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Sezgin Uludağ da memleketi Isparta’da toprağa verildi. 

Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri uçakla Süleyman Demirel Havalimanı’na getirilen şehidin cenazesi, burada yakınları, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan ve vatandaşlar tarafından karşılandı. 

Şehidin cenazesi polis mangası tarafından uçaktan indirildiği sırada ağabeyi Selim Uludağ, uçağa doğru koşarak bir polis memurunun elinde tuttuğu kardeşinin fotoğrafını öptü.

Ambulansa konulan şehidin cenazesi, konvoy eşliğinde Hisar Mahallesi’ndeki baba evine getirilerek burada helallik istendi. Daha sonra Isparta Valiliği tören alanına getirilen şehidin cenazesi, burada meydanı dolduran binlerce kişi tarafından tekbirlerle karşılandı. 

Sezgin Uludağ’ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından Isparta Garnizon Şehitliğine defnedildi. 

Şehit polis Arslan yarın toprağa verilecek

Şehit polis memuru Çağdaş Arslan’ın (23) cenazesi askeri uçakla Zonguldak Havalimanı’na getirildi. 

Şehit polis memuru Arslan’ın naaşı, Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki havalimanında baba Adnan, anne Sibel ve kız kardeşi Çağla Arslan’ın yanı sıra akrabaları, MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ve emniyet personeli tarafından karşılandı.

Havalimanına başına polis beresi takarak gelen şehidin kız kardeşi Çağla Arslan, cenaze uçaktan indirildiği sırada yakınlarına dönerek, “sakın ağlamayın” dedi. 

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, polislerin omuzunda cenaze aracına konuldu. Havalimanını çevreleyen tel örgünün arkasında toplanan çok sayıda vatandaş da şehit için dua etti.

Şehidin cenazesi, Beycuma beldesi Atatürk Caddesi’ndeki babaevinin önüne götürülerek burada helallik alındı.

Daha sonra polisler tarafından Arslan’ın cenazesi, Beycuma Merkez Camisi morguna konuldu. 

Cenazenin yarın öğle namazını müteakip düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği bildirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X