‘Şehit ve gazi kanunları yeniden düzenlensin’

Gazi, Gazi Şehit Yakınları ile Vatansever Kamu Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Fatih Ocak, Bursa’da gazi ve şehit yakınları ile görüşerek, sendika yönetimi, kurum ve kol temsilcileriyle bir araya geldi.

‘Şehit ve gazi kanunları yeniden düzenlensin’

DERYA DEMİR

Yeni bir sendikal hareket başlattıklarını ifade eden Ocak, “Sendika olarak tüm Türkiye genelinde 6 aylık bir süreçte çalışmalarımıza başladık. Amacımız sosyal ve çıkarsız sendikacılık. Yaklaşık 4 bin şehit, gazi yakınları ve diğer tüm vatansever kamu görevlisi arkadaşlarımızı ailemize katarak hızlı bir başlangıç yaptık. Çok kısa bir süre sonra da konfederasyonumuzu kurarak sendikal açıdan çok büyük bir başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz. Bursa’da ise sayısı 400’e yaklaşan üyemizi ziyaret ederek diğer kamu görevlisi arkadaşlarımıza da tanıtımımızı gerçekleştirdik” diye konuştu.

“GELİRİN YÜZDE 80’İ ÜYELERE”

Farklı bir sendika olacaklarının da altını çizen Ocak, “Gelirimizin yüzde 80’e yakınını evlenen, cenazesi olan arkadaşlara kullanacağız. Aynı zamanda her ilde bin adet kapasiteli yetiştirme yurdu yapacağız. Kamu görevlisi arkadaşlarımız için tatil yapabilecekleri bir otel yapacağız. Şu anda sendika genel başkanı olarak hiçbir ücret almıyorum. İlk önce biz fedakarlık yapalım ki sendikal sistemi değiştirmek için öncü olalım. Günümüzde devlet, şehit gazi yakınlarına, gazilere yeterli önemi veriyor. Ancak devlet bu kişilerin yaşadığını duyguları bilemez. Bu nedenle kanunların bizlerden gelen talepler doğrultusunda güncellenmesini istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X